nesto85 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 Witam :) Mam bardzo duży problem, i prosiłbym o pomoc, gdyż nie wiem kompletnie jak sobie z tym poradzić. Mocno namieszałem z uprawnieniami dostępu do dysków/folderów/plików z systemie windows 7 x64. Bawiłem się tym, gdyż chcialem usunac mozliwosc usuwania plikow, instalowania aplikacji dla konta gości i pare innych rzeczy. Jednakze, wywołało to masę problemów: m.in. nie mogę uzywać skanera ( brak dostępu do skanera, mimo, że jest on podłączony kablem USB - próbowałem już wszystkiego, każdej z grup dać full access) lub zainstalowac programu Solidworks, rzeczy które mi są niezbędne do pracy. Chce zrobić format i przeinstalowac system od nowa, jednakże, chcialbym, zeby po tymże formacie, uprawnienia do wszystkich dysków wróciły do ustawień "domyślnych". Wiem, że sama reinstalacja systemu nie rozwiązuje sprawy, bo już kiedys mialem z tym stycznosc, mimo reinstalacji, nadal występował problem z np. brakiem dostępu do jakiegos pliku. Teraz moje błaganie wlasciwie... jak wrócić do ustawień " domyślnych " ? Takie jakie nadaje sam windows 7? Zrobię wszystko za konstruktywną i pomocną odpowiedź... Z góry dziękuje! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David523 Opublikowano 16 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2012 (edytowane) Jeśli chodzi o dyski to dajesz PPM na danej partycji, Właściwości -> Zabezpieczenia i grupy SYSTEM i Administratorzy mają ustawione Uprawnienia na "Pełna kontrola", jeśli ich niemasz to dajesz Edytuj i tworzysz takie reguły. Edytowane 16 Marca 2012 przez David523 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nesto85 Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Jeśli chodzi o dyski to dajesz PPM na danej partycji, Właściwości -> Zabezpieczenia i grupy SYSTEM i Administratorzy mają ustawione Uprawnienia na "Pełna kontrola", jeśli ich niemasz to dajesz Edytuj i tworzysz takie reguły. i to wszystko? wydaje mi sie ze byly jakies uprawnienia dla uzytkownikow tez. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 (edytowane) Najpierw sprawdź, czy solucja przytoczona przez kolegę działa. Jeżeli nie - będziemy próbowali dochodzić dalej rozwiązania Twojego problemu. Screen z domyślnymi ustawieniami dla partycji systemowej (tak przynajmniej jest u mnie, nic nie zmieniałem :)). W pierwszym nic nie jest zaznaczone, system i admini - wszystko (bez 'specjalnych uprawnień', tj. ostatniej opcji), użytkownicy - dokładnie tak, jak na zrzucie. Powodzenia ;). Edytowane 17 Marca 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...