Skocz do zawartości
plastoid

[post #11] Zestaw pod HD7750 [800zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję karty graficznej do 450zł.

Procesor:Intel core 2 duo 6700

Płyta główna:Biostar P4M890-M7 PCI-E

Ramy:3GB DDR2 533Mhz

Zasilacz:XFX Core PRO 450W

Interesuje mnie tylko dokupienie karty graficznej bo teraz korzystam ze zintegrowanej i mam taką sprawę żeby karta zmieściła mi się w komputerze bo rozmiar płyty to chyba microATX.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej pomyśl nad normalnym HD6700 z 850MHz na rdzeniu, ewentualnie HD7750 po OC:

http://www.morele.net/karta-graficzna-asus-radeon-hd6770-1024mb-ddr5-128bit-dvi-hdmi-pci-e-850-4000-wentylator-directcu-eah6770-dc-2di-1gd5-403270/

http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-gv-r775oc-1gi-454742/

HD6770 od Gigabyte ma obniżone taktowanie rdzenia, nie ma sensu w niego inwestować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Postanawiam kupić nowy sprzęt mam ok. 800 zł grafikę i zasilacz reszta zestawu podaję niżej komputer ma być do póżniejszej rozbudowy wykorzystany.

Płyta główna:Asus P8H61-M LE Rev.3.0

Procesor:Intel Pentium G620 2.60 GHz BOX

Ramy:GoodRam DDR3 2GB 1333MHz CL9

Dysk:CAVIAR 500GB WD5000AAKS SATA II 16MB

Napęd:Lite-ON Super AllWrite DVD+/-RW iHAS124-19 bulk black (Serial ATA)

Płyta ma SATA II napęd SATA I nie przeszkadza to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze jedno pytanie kolega ma do sprzedania ramy Patriot Viper Xtreme DDR3 2x2GB 2000MHz CL9 ELK XMP za 110 zł mówił że one pójdą na 1333 ponieważ podana jest prędkość z jaką one mogą pracować po podkręceniu co wy na to??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dzięki za info a tak na marginesie to jest możliwe żeby one tak ruszyły i jeszcze jedno ostatnie pytanie nie będę was już gnębił czym się różni płyta Asus P8H61-M LE Rev.3.0 od Asus P8H61-M LX Rev. 3.0 bo zauważyłem tylko że 1 ma port pci a druga nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te ramy i tak nie ruszą na 2000MHz (max plyta obsluguje 1333Mhz, g530 ma kontroler 1066Mhz). Nie wspominając, że praktycznie żadnej róznicy by nie było. Bierz najtańsze 4GB DDR3 1333MHz 

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha dzięki za info a tak na marginesie to jest możliwe żeby one tak ruszyły i jeszcze jedno ostatnie pytanie nie będę was już gnębił czym się różni płyta Asus P8H61-M LE Rev.3.0 od Asus P8H61-M LX Rev. 3.0 bo zauważyłem tylko że 1 ma port pci a druga nie.

LX jest budżetową wersją LE(kiedyś kosztowała ~300zł), ma mniej opcji w biosie, brak możliwości zmiany BCLK, brak TurboV, słabo kontroluje napięcia(mniej energooszczędna) i ogólnie jej nie polecam :)

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lepsza od LE tylko o porty USB3, w cenie 250zł jest nieopłacalna.

jak nie potrzeba ci PCI i USB3 to http://www.morele.net/plyta-glowna-gigabyte-ga-h61m-d2-b3-377644/ jest bardzo dobra i tania.

jak dopłacać to do czegoś na P67, albo do http://www.morele.net/plyta-glowna-asrock-h61m-u3s3-381465/ jak chcesz usb3

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesują mnie tylko płyty z pci bo mam kartę muzyczną na pci a ostatecznie płyta nie musi psoiadać usb3 i może być każda inna płyta byle by nie asrock ja nie miałem z nią styczności ale sąsiad miał i były same problemy płyta nie mogła serwisu opuścić.

Zdecyduje się na tego gigabyte cena niska sprzedam tamtą karę dołoże coś i kupie na pci express1.

Edytowane przez plastoid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi