harre Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 W komisie mi powiedzieli, że nie chcą mojego telefonu, bo mogą mieć problem z jego sprzedaniem. Nie jest on jakiś stary ale trochę zniszczony :unsure: ... powiedzieli, żebym raczej go oddał na złom :( Co wy robicie ze swoimi starymi telefonami, bo ja słyszałem, że nie można ich tak normalnie wyrzucić do kosza, bo zawierają jakieś szkodliwe substancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Teoretycznie powineneś go oddać do punktu utylizacji elektroniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Ewentualnie, jeżeli jednak zależy Ci jakoś szczególnie na sprzedaży, to spróbuj z Allegro. Ja na wszelki wypadek trzymam N70 i 6730c w szufladzie, jako zapasowe. O ile samemu raz mi się zdarzyło skorzystać (główny telefon poszedł na serwis), tak siostra kilka razy do roku napada mnie z tekstem "pożycz telefon" :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 17 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2012 Drogi serwis aukcyjny ;) Tam wszystko skupują. Albo: StaryTelefon - skup i recykling telefonów komórkowych za gotówkę lub charytatywnie: Zbiórka telefonów, recykling telefonów komórkowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Możesz oddać jakiemuś dzieciakowi, oczywiście nie do zabawy, ale do użycia w awaryjnej sytuacji. Np kiedy nie ma rodziców w domu. Dziecko, zamiast wpadać na szalone pomysły, puszcza nam strzałke, lub samo dzwoni. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Możesz oddać jakiemuś dzieciakowi, oczywiście nie do zabawy, ale do użycia w awaryjnej sytuacji. Np kiedy nie ma rodziców w domu. Dziecko, zamiast wpadać na szalone pomysły, puszcza nam strzałke, lub samo dzwoni. Już widzę te awaryjne sytuacje i ewakuacje szpitala/budynku etc bo jakiemuś ciach!iarzowi się nudziło i wybrał 112. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Już widzę te awaryjne sytuacje i ewakuacje szpitala/budynku etc bo jakiemuś ciach!iarzowi się nudziło i wybrał 112. Jak sobie wychowasz, tak będziesz miał. Poza tym, ciach!iarz jeśli wpadnie na taki pomysł to może to zrobić telefonem kolegi, lub z budki telefonicznej. Co za problem... Zresztą było już w tv nie raz, że małolat telefonicznie kogoś uratował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Pusc na allegro. Daj najtansza wysylke za list. Ktos kto ma komis kupi to to na czesci ale mowie. Nie stawiaj zaporowej ceny. Za ile chciales sprzedac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Jeśli chodzi o serwis aukcyjny to raczej odpada, bo ten telefon to tak na dobrą sprawę wart jest z 50zł a z allegro to za dużo zabawy. Drogi serwis aukcyjny ;) Tam wszystko skupują. Albo: StaryTelefon - skup i recykling telefonów komórkowych za gotówkę O! :lol: Pierwszy raz widzę coś takiego. Kurcze trochę poklikałem i widzę, że chyba uda mi się sprzedać im moją starą komórkę. Super jest to, że nie muszę im jej wysyłać tylko sami przysyłają mi kopertę, do której tylko wkładam fona i wrzucam do skrzynki na poczcie. Dobrze, że nie trzeba do tego dokładać. Czy ktoś się z Was orientuje, po co oni skupują te telefony, co z nimi robią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 odzyskują metale szlachetne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Czesci zamienne, niektore telefony skupuja za ponad 150zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 W UK pełno tego typu instytucji. Dają nawet do £150. Mój kumpel wyhaczył £120 za jakiegoś starego smartfona :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Ta strona jest bardzo ciekawa np za samsunga omnie dają 80zł a za n95 185zł od czego zależy więc cena jaką oni oferują ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 odzyskują metale szlachetne. Serio? Czesci zamienne, niektore telefony skupuja za ponad 150zl. Części zamienne, czyli np. obudowa na telefon, czy ta pokrywa od baterii? Ta strona jest bardzo ciekawa np za samsunga omnie dają 80zł a za n95 185zł od czego zależy więc cena jaką oni oferują ? Może to zależy jaki jest popyt na te różne części zamienne, w senie ile klientów może potrzebować jakiegoś zamiennika. Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Serio? Ironia czy poważnie pytasz? Z tego co mi wiadomo to na pewno złoto wyciągają z elektroniki, ale były też wymienione i inne pierwiastki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Z tego co mi wiadomo to na pewno złoto wyciągają z elektroniki, ale były też wymienione i inne pierwiastki. Nie wiedziałem. Czyli to w sumie spoko sprawa, jak komuś telefon jest niepotrzebny to zamiast go byle gdzie trzymać, czy gdzieś wyrzucić dobrze oddać do takiego serwisu, który podda go recyklingowi. A jeśli chodzi o jakieś inne części np. wyświetlacz czy coś takiego, też jakoś to wykorzystują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fight.club.member.1999 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam. Zaciekawiło mnie to. Ostatnio padł mi wyświetlacz w Nokii 5800 Express Music. Mialem sprzedać ją na allegro ale widzę, że są alternatywy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zaciekawiło mnie to. Ostatnio padł mi wyświetlacz w Nokii 5800 Express Music. Mialem sprzedać ją na allegro ale widzę, że są alternatywy. Ja poklikałem tą stronę co podał moderator "mechl!k" i w sumie w miarę prosto to wygląda. Twoja Nokia to w sumie taka z nowszych, to chyba uda ci się coś więcej wyciągnąć mimo, że wyświetlacz nie działa. Jak będziesz korzystał z tego serwisu to napisz później jak cały ten proces wyglądał, ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Właśnie w tok fm usłyszałem o akcji "oddaj stary telefon, pomóż dzieciom". W google pełno takich akcji, np Akcja "Oddaj stary telefon - spełnij marzenia niepełnosprawnych dzieci" | Radio CENTRUM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos11 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Właśnie w tok fm usłyszałem o akcji "oddaj stary telefon, pomóż dzieciom" Ja zauważyłem, że jakoś w mediach ostatnio głośno się robi jeśli chodzi o elektro- śmieci. Dziś np. była audycja na temat starych telefonów w radio zet i kilka osób wspomniało o serwisie starytelefon, który podobno też organizuje jakąś akcję ze szkołami. Jakieś pomoce naukowe im dostarcza za oddane telefony komórkowe. Dobrze, że wzrasta świadomość ekologiczna i ludzie zaczynają myśleć nad ponownym wykorzystaniem pewnych rzeczy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Jak dla mnie to ekolodzy się powinni przede wszystkim tym zająć, a nie pieprzyć od rzeczy o CO2, na które większość ludzi wpływu nie ma. Za to śmieciami zalewamy się coraz bardziej. 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilos11 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jak dla mnie to ekolodzy się powinni przede wszystkim tym zająć, a nie pieprzyć od rzeczy o CO2, na które większość ludzi wpływu nie ma. Dokładnie temat Co2 denerwuje mnie już od dawna. Wszyscy mówią o globalnym ociepleniu, a przecież jest tyle innych rzeczy, które bardziej szkodzą. Wystarczy przejechać się rowerem i zobaczyć ile śmieci leży po rowach. To jest jakaś masakra! Za to śmieciami zalewamy się coraz bardziej. Przecież już kilka lat temu mówili, że telefonów jest więcej niż Polaków (i to tylko w naszym kraju!) To jest jakaś masakra. Trzeba naprawdę się zastanowić, czy faktycznie potrzebujemy tak często wymieniać telefon i może właśnie oddawać stare telefony ja recykling, a nie wyrzucać byle gdzie albo co gorsza dawać dzieciom do zabawy. Jak myślicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Jak dla mnie to ekolodzy się powinni przede wszystkim tym zająć, ... Za to śmieciami zalewamy się coraz bardziej. Tak sobie ostatnio myślałem i powiem Ci, że faktycznie masz rację. Kiedyś protestowali odnośnie Doliny Rospudy, bo w sumie chyba to takie medialne było i im było to na rękę ... a proste rzeczy, które dotyczą nas wszystkich, a także i tych od ekologii, to ich chyba nie ruszają, bo to nie wygodne! Na stronie tego serwisu starytelefon.pl znalazłem takie fajne zdanie: "Hołdując Zasadzie 3U ( Unikaj kupowania zbędnych rzeczy, Użyj ponownie, Utylizuj)" Bardzo mi się podoba. Nie wiem, czy to oni wymyślili, czy to jakaś ogólna zasada, ale podoba mi się :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harre Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2012 Wiecie co byłem strasznie podekscytowany tym serwisem starytelefon.pl ale tak bardziej posiedziałem w Internecie i poszukałem na różnych stronach i oni w sumie niczym nie zachwycają. Wszystko ładnie opisane jest jakiś tam marketing, ale ceny to mają skandaliczne. Nie opłaca się u nich sprzedawać. Wystarczy trochę pogooglać i znaleźć jakąś inną firmę, która zajmuje się recyklingiem telefonów i ceny mają zdecydowanie lepsze ... a u nich to jest śmiech na sali. To jest śmieszne. Znalazłem taką pierwszą lepszą stronę, gdzie proponują wyższe stawki za kupno telefonu http://www.greengo.pl Szkoda, bo tak fajnie się zapowiadało ... ale dobrze, że poszukałem w internecie bardziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...