tw_psycho Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Witam, Wczoraj po restarcie pojawił się taki problem: Przy uruchomieniu pojawia się kawałek paska start z godziną, potem długo nic, a następnie wyświetla się informacja o tym, ze explorer nie odpowiada i ze mozna go zamknąć albo czekać. Po zamknięciu znika kawałek paska, ktory sie pojawił i jest goły pulpit. Nie można również uruchomić explorer.exe ręcznie - nic się nie dzieje. Probowalem przywracac system, ale wyświetlił błąd. Sprawdzałem dysk chkdsk'iem, ale nic nie znalazł. Co z tym fantem zrobić? Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Na poczatek zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj tez oba logi z OTL (wklej na wklej.org i podaj linki). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 zeskanowałem - każdy coś znalazł i usunął. oto link do loga z OTL - Wklejka #712164 – Wklej.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Daj jeszcze extras.txt! Java do aktualizacji -> www.java.com Wykonaj skrypt w OTL: :OTL O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\run: AdobePS = C:\Users\Paluch\AppData\Roaming\crss32.exe Czy problem nadal wystepuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Daj jeszcze extras.txt!To był extras.txt :-) Wykonaj skrypt w OTL: :OTL O6 - HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\policies\Explorer\run: AdobePS = C:\Users\Paluch\AppData\Roaming\crss32.exe Czy problem nadal wystepuje? Występuje... Jeszcze jedną rzecz zauważyłem - po uruchomieniu dowolnego procesu przez menadzer zadan zawiesza się menadzer zadan - trzeba uruchamiac kolejny i zamykać poprzedni... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 OTL tworzy dwa logi, dales tylko otl.txt, a nie dales extras.txt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 drugi mi się nie pokazał, ale znalazłem w folderze - Wklejka #712486 – Wklej.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Wyglada na to, ze masz uszkodzony dysk. Daj screeny ze wszystkich zakladek HdTune (nie pro), jezeli Health bedzie pusta to daj screen z CrystalDiskInfo - Software - Crystal Dew World Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Czy on obsługuje również dyski raid0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 (edytowane) Mam tylko te dwa... Do odczytu SMART muszę rozpiąć dyski. Ale chyba i bez tego widać, że przynajmniej jeden dysk jest uszkodzony. EDIT: Po zapuszczeniu hdtune system wyświetlił info, że udało się naprawić uszkodzony plik systemowy i że trzeba uruchomić komputer ponownie. Uruchomiłem i juz wszystko działa. Przynajmniej na razie... Dziękuję za pomoc. A co z tymi dyskami? Do wymiany? Edytowane 19 Marca 2012 przez -Paluch- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Bady w początkowych sektorach dysku są zabójcze dla sysa- tam właśnie są jego pliki- naprawiałem komuś taki dysk- założyłem pierwszą partycję poza obszarem z badami teoretycznie wyłączając tą część dysku z pracy- robiłem tak kilkukrotnie zwiększając "odległość" partycji od badów- problem zawsze powracał. Może gdyby "wyłączyć" pół dysku było by OK- ale pewnie też "do czasu"- jeśli na dysku są już bady to tak-czy-inaczej zaczną się mnożyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Warto zgrac dane z dyskow, nastepnie je wyzerowac, nastepnie remap i ponowne sprawdzenie stanu smart. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...