ViruS001 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Witam. Mam do was pytanko. Mój sprzęt nie należy do najlepszych no i chodzi mi o podkręcenie mojej karty graficznej GT220 przez Evga procesion na max'a. By móc spokojnie grać w BF3 gdzie teraz mam 18-28 FPS. Niekiedy więcej, niekiedy mniej. Czy się opłaca czy też nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Czy się opłaca czy też nie? Zawsze opłaca się podkręcać, jeśli jednak ma się zasilacz marki "granat bez zawleczki" i ręce które leczą @elomelo To nie wina zasilacza tylko moja. Kartę graficzną spaliłem bo się bawiłem w podkręcanie (Nie wiem czego no ale :D ), a co do płyty głównej to sam nie wiem, było coś pomieszane w BIOS'ie ale nie wykluczam innym czynników. to osobiście odradzam podkręcanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 Tak na szybko- bez sprawdzania min konfigu dla BF3- masz zbyt mało ramu i zbyt wolny procek. Podkręcanie grafy niewiele pomoże... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 No tak ale tamta to była GT8800 a podkręcałem ją w dziwny sposób (Nie pytaj w jaki :) ). Ostatnio kolega podesłał mi tą o to stronę: eXtreme Power Supply Calculator po obliczeniu mój sprzęt potrzebuje 339W gdzie mam na tym dziwnym zasilaczu 440W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 gdzie mam na tym dziwnym zasilaczu 440W Tyle to masz na tabliczce tego zasilacza. Wiesz swoje, masz niski fps, kręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 mam na tym dziwnym zasilaczu 440W To tzw moc szczytowa- nijak ma się to do codziennej egzystencji... Zresztą jeśli zasilator "jakiś", to i dane na naklejce "jakieś"- tak to niestety w realu wygląda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViruS001 Opublikowano 18 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2012 No właśnie "na tabliczce", jednak podałeś coś z tamtego tematu i właśnie owe podzespoły nowe są w drodze ale oprócz zasilacza i w tym problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...