Skocz do zawartości
Gimpel

komputer do gier komputerowych (2000-2500zl)

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie chcialbym złozyc sobie komputer do gier tak aby chodziły mi na dobrych detalach tytuły takie jak Battlefield 3 czy Call of Duty: Modern Warfare 3 itp.itd. Tyle ze sam nie wiem jaki sprzet za jaka cene jestem w tym temacie zupelnie ciemny... na maszyne moge przeznaczyc do 2500zl... prosze o pomoc

Edytowane przez Gimpel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak w temacie chcialbym złozyc sobie komputer do gier tak aby chodziły mi na dobrych detalach tytuły takie jak Battlefield 2 czy Call of Duty: Modern Warfare 2 itp.itd. Tyle ze sam nie wiem jaki sprzet za jaka cene jestem w tym temacie zupelnie ciemny... na maszyne moge przeznaczyc do 2500zl... prosze o pomoc

Modern warfare2 to słaba w wymaganiach gra. U mnie na na P4 3,4 ghz, 2gb ramu i gf 9500gt chodził na wysokich. Także nie sugeruj się tą grą. Jeżeli będziesz grał w takie tytuły (starsze do ok.2010 roku) jak wyżej to możesz złożyć kompa za ok. 1400zł. Edytowane przez Oskar2905

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupujesz całość, czy będziesz wykorzystywał części ze starego kompa? Np możesz zaoszczędzić na dysku twardym, napędzie oraz obudowie, dodatkowo do tych gier które posiadasz możesz śmiało kupić GeForce GTX 260 za około 300 zł, pamiętając żeby kupić wersję z 260 core (SP216) To wciąż stara ale dobra wydajnościowo karta.

Jeżeli jeszcze chcesz zejść z ceny możesz zamiast Intela i5 kupić coś z zestawu amd.

Może jeszcze ktoś wypowie się na ten temat a przy okazji możesz zapoznać się z zestawem komputerowym na marzec 2012 Zestawy Komputerowe na Marzec 2012r. - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ewentualnie zmodernizować o przedmioty które masz, lub Ci zostają ze starego sprzętu.

Edytowane przez Lowermann

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Np możesz zaoszczędzić na dysku twardym,

Nie jest to najlepszy pomysł. Zapewne stary dysk już się wysłużył a i nie oferuje transferów na poziomie nowych dysków. Stary dysk można zostawić jako zapasową "szafkę" na której trzyma się "statyczne" rzeczy.

ewentualnie zmodernizować o przedmioty które masz, lub Ci zostają ze starego sprzętu.

To również słaby pomysł, chyba że docelowo ma być CoD MW2 i nic więcej. Starsze platformy są droższe i blokują możliwość kolejnego rozwoju. Oczywiście wszystko zależy jeszcze jak "stary" sprzęt mamy.

Pamiętajmy, że kolega lubiąc grać w Battlefield 2 czy CoD : MW3 najprawdopodobniej zainteresuje się Battlefieldem 3 czy kolejnym CoD'em. Wobec powyższego, zdecydowałbym się na zestaw, który polecił reyden - świetny procesor i wystarczająca karta do nowych tytułów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi