Skocz do zawartości
metal

SilverStone Air Penetrator AP121/141/181

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam wentylatorów do obudowy i moja uwaga skupiła się na wentylatorach SilverStone z serii Air Penetrator [gł. 141 i 181] - w związku z tym, jeśli są na forum posiadacze ww. wentylatorów, prosiłbym o opinie na temat ich głośności.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 3x180mm w obudowie.

Przy skręconych na 700 rpm dają słyszalny szum o miłym dla ucha odgłosie, przy maksymalnych obrotach robi się mały huragan ale dalej jest to znośne.

Z tego co pamietamz recki SPCR mozna je skrecic do ok 4V i przy 300-400rpm sa super ciche

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Michaelius, dzięki za odpowiedź, + dla Ciebie.

...na przód... :)

I to właśnie zamierzam uczynić.

Zastanawiam się jeszcze nad... wrzuceniem 180'ki na Shaman'a, choć nie wiem, czy mój zamysł z bocznym przewiewem się w tym przypadku sprawdzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm tak w sumie to nie wiem czy AP na front obudowy jest optymalny.

Bedziesz walil skoncentrowanym strumieniem powietrza na wysokosci pci-ex plyty glownej wtedy a nie na proca. Tu chyba lepsze by bylo cos klasycznego.

I o to mi chodzi, żeby strumień powietrza [z dolnego wentylatora - 180] kierował się na kartę graficzną, a na górze, nad dyskami/pod napędem DVD chcę umieśić 120 [140 się jednak nie zmieści] wiejącą na CPU.

Poglądowo, mniej więcej coś takiego:

Dołączona grafika

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi