metal Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Szukam wentylatorów do obudowy i moja uwaga skupiła się na wentylatorach SilverStone z serii Air Penetrator [gł. 141 i 181] - w związku z tym, jeśli są na forum posiadacze ww. wentylatorów, prosiłbym o opinie na temat ich głośności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Mam 3x180mm w obudowie. Przy skręconych na 700 rpm dają słyszalny szum o miłym dla ucha odgłosie, przy maksymalnych obrotach robi się mały huragan ale dalej jest to znośne. Z tego co pamietamz recki SPCR mozna je skrecic do ok 4V i przy 300-400rpm sa super ciche 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Air Penetrtatory naprawdę dobrze sprawują się jako wentylatory na przód lub spód obudowy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Michaelius, dzięki za odpowiedź, + dla Ciebie. ...na przód... :) I to właśnie zamierzam uczynić. Zastanawiam się jeszcze nad... wrzuceniem 180'ki na Shaman'a, choć nie wiem, czy mój zamysł z bocznym przewiewem się w tym przypadku sprawdzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 Hmm tak w sumie to nie wiem czy AP na front obudowy jest optymalny. Bedziesz walil skoncentrowanym strumieniem powietrza na wysokosci pci-ex plyty glownej wtedy a nie na proca. Tu chyba lepsze by bylo cos klasycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 22 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Hmm tak w sumie to nie wiem czy AP na front obudowy jest optymalny. Bedziesz walil skoncentrowanym strumieniem powietrza na wysokosci pci-ex plyty glownej wtedy a nie na proca. Tu chyba lepsze by bylo cos klasycznego. I o to mi chodzi, żeby strumień powietrza [z dolnego wentylatora - 180] kierował się na kartę graficzną, a na górze, nad dyskami/pod napędem DVD chcę umieśić 120 [140 się jednak nie zmieści] wiejącą na CPU. Poglądowo, mniej więcej coś takiego: Edytowane 23 Marca 2012 przez metal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...