goldomor Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Jak w temacie, updateuję komp z podpisu, planuję zmienić w nim grafę, zasilacz oraz wstawić większy monitorek (jakieś 24"). Mój wybór padł na: Za całość: 3197pln Teraz pytania: 1. Co sądzicie o zasiłce? Czy uciągnie całość? Na johnnyGURU ma to rekomendację i ponoć bebechy z Seasonic... Ogólnie dajcie opinie.Sprzęt potrzebny do gry w wysokich detalach i wydajności. Dano nie siedziałem w temacie GPU, ale HD7970 powinien grzmocić wszystkie gry w 1900x1080... 2. Czy mój Cooler Master to pomieści, bo gdzieś kiedyś czytałem, że wielkie karty mają w nim problem. 3. Jakiej firmy brać rewferenta? Czy ogólnie nie martwić się tym i brać najtańszego? Edytowane 20 Marca 2012 przez goldomor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Zasilacz spokojnie da radę , dobra konstrukcja od SS . Jak bierzesz referenta to w zasadzie dowolnego - patrz na czas trwania gwarancji , dodatki i cenę , sama karta to w 99% to samo . Co innego konstrukcje nie referncyjne ( nawet jak nie referencyjne jest tylko chłodzenie ) . Btw. Zmień sklep na techplanet.pl lub morele.net - powinno wyjść taniej poza tym oba sklepy są bardziej zaufane niż esc.pl . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Dadam tyle, że na wszystko mam 3200pln. Chcę monitorek 24", HD7970 (chyba nie starczy na niereferenta) oraz tą zasiłkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) Czemu chcesz referenta? Będziesz zakładał chłodzenie wodne? Bo jeżeli nie to będzie się grzał i wył. Edytowane 20 Marca 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Musi mi starczyć funduszy. referenty są zwykle tansze. Znalazłem przed chwilą jednego niereferencyjnego http://techplanet.pl/produkty/karty-graficzne/gigabyte-ati-radeon-hd7970-3gb-ddr5384bit-dvihdmimdp-pci-express,30587.html Co Wy na niego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Znacznie lepszy niż referent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldomor Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Znacznie lepszy niż referent. Hmm, no to początek kwietnia zamawiam. ;) Może się jeszcze coś w cenach zmieni, bo ponoć 22 wychodzą gtxy 6xx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Jak najbardziej tak. ew 7950 + OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 Ja bym zmienił kartę na HD7950 i dołożył do monitora na lepszej matrycy, ale zrobisz jak uważasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...