krasper Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Posiadam monitor Samsung SyncMaster FX2490HD. Zmieniłem omyłkowo rozdzielczość na nieobsługiwaną przez ten monitor. Próbowałem już uruchomić od nowa pod trybem awaryjnym (po włączeniu każdej z czterech dostępnych w trybie awaryjnym rozdzielczości i ponownym uruchomieniu pojawia się komunikat, że rozdzielczość ta jest nieobsługiwana ). Próbowałem też wyłączyć kartę graficzną w trybie awaryjnym. Wtedy mogę uruchomić w trybie normalnym, ale tylko przy niskiej rozdzielczości ekranu. Po włączeniu karty graficznej i ponownym uruchomieniu dalej ten sam komunikat o "nieobsługiwanej rozdzielczości". Co mogę zrobić żeby ustawić z powrotem normalną rozdzielczość skoro przy wyłączonej karcie jest to niemożliwe, a zmiany rozdzielczości w trybie awaryjnym nie przynoszą rezultatu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Po wybraniu F8 (przed uruchomieniem systemu) masz do wyboru: Tryb awaryjny Tryb awaryjny z obsługą sięci [...] Włącz tryb VGA <- ten tryb uruchom Po uruchomieniu tego trybu ustaw sobie jaką chcesz rozdzielczość i odświeżanie (takie które obsługuje twój monitor) po czym uruchom ponownie. Problem powinien zniknąć. Ewentualnie w trybie awaryjnym spróbuj odinstalować sterownik ekranu, restart, w tryb normalny i na nowo zainstalować stery. Edytowane 21 Marca 2012 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...