Rendar Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Witam Mam następujący problem: mój młodszy brat grzebał w kompie i podłączając dysk (barak IV 40 GB) wdusil jeden z bolców, oczywiście przyleciał do mnie, że coś mu dysk nie działa, sprawdziłem i rzeczywiście jeden z bolców był wciśnięty do połowy, udało mi się go doprowadzić do poprzedniej pozycji, komp odpalił, ale dysk pracuje tylko w trybie PIO, za nic nie chce wrócić do pracy w ULTRA DMA 5, wszystko wolno chodzi jak diabli, mam pytanie czy coś z tym można zrobić, czy tylko serwis. Zdaje się taka głupota, a tyle kłopotu, możliwe że po takim niewielkim wciśnięciu tego bolca i wyjęciu nastąpiło razłaczenie, pytam bo nie rozbierałem nigdy dysku i nie wiem jak zbudowane jest takie wejście, dysk ma jeszcze rok gwarancji. Proszę o rade, może ktoś miał coś podobnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Jak ma rok gwarancji to śmigaj do sklepu. Tylko pamietaj aby to uszkodzenie nie bylo widoczne :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 jezeli bolec juz jest na swoim miejscu i wyglada na oki to sprobuj usunac z systemu kontroler, na ktorym zainstalowany jest dysk i zresetuj komputer... windows powinien sam odszukac poprawnie ustawienia dysku (jezeli ten nie jest uszkodzony) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Aha. zapomniałem dodać, że ustawiałem od nowa w biosie dane o dysku, usuwałem dane o kontrolerze, a nawet robiłem format C i instalowałem XP od nowa i nic nie pomogło, cały czas tryb PIO, wygląda na to że chyba serwis, ciekawe ile to będzie trwało, mam nadzieje że w 14 dni się wyrobią Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu. otóż kupiłem ostatnio zasilacz ModeCom i dziwna sprawa, bo wiatrak zasysa powietrze, a nie wywiewa, tzn zasysa do zasilacza i kratkami wwiewa do srodka kompa, nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim, czy to normalne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mam jeszcze jedno pytanie, a nie chce zakładać nowego tematu. otóż kupiłem ostatnio zasilacz ModeCom i dziwna sprawa, bo wiatrak zasysa powietrze, a nie wywiewa, tzn zasysa do zasilacza i kratkami wwiewa do srodka kompa, nie spotkałem sie jeszcze z czymś takim, czy to normalne?A ja się spotkałem - i jak dla mnie to nie normalne :( Pytanie tylko, czy to tak miało być, czy podczas montażu komuś się wiatrak na odwrót założyło :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Jestem ciekaw jak jest naprawdę, bo to nówka ze sklepu, chyba bedę musiał zadzwonić i się upewnić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 a weż se rozkrec i obroc wiatrak :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 bo to jest zestaw do samodzielnego montazu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 ale jest na 30 miesięcznej gwarancji i ma stickera oraz plombe, kawałek naklejki, zakupiony pare dni temu, więc szkoda tracić prawie 3 lata gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 komuś się oznaczenia na wiatraku potegowały :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Dzwoniłem do sklepu, zasilacz wymienią od ręki, gość był zdziwiony Baraka zaniosłem do serwisu, ale czekanie do 3 tygodni, wydawało mi się, że max to 14 dni, a nie 21 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 11 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2003 Wraca problem z dyskiem, odebrałem z serwisu po 3,5 tygodniach i okazało się, że nic nie zrobili, gościu tylko sprawdził i stwierdził że wszystko ok, a dysk leżał prawie miesiąc w serwisie, fajnie nie. W domu okazało się że cały czas nie działa w trybie Ultra DMA 5 tylko w PIO, nie pomogło kasowanie biosu, reinstalacja systemu itp, wię za cholerę nie mógł działać dobrze w serwisie, bo sam sprawdzałem na trzech komputerach, poza tym jak się ładuje na początku bios to wyświetla napis Ultra DMA Capable but Disabled, więc musi coś być nie tak, chyba że coś sie zablokowało i można jakoś to programowo odblokować, sam już nie wiem, ale ci goście z serwisu to lamy, w poniedziałek pozostaje mi powtórna wycieczka do serwisu i wielka awantura Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...