Skocz do zawartości
xbartx

[post #20]Obudowa desktop/mini do taniego zestawu biurowego

Rekomendowane odpowiedzi

nie wychodzi drożej - odpada ci koszt zasilacza :)

gwarancja sklepowa na dysk będzie lepsza - wymienią zapewne od ręki na nowy, od producenta byś dostał dysk poserwisowy (po miesiacu ;) ).

2.5 będzie bardziej energoszczędne i ciche.

Edytowane przez Chemik16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wychodzi drożej - odpada ci koszt zasilacza :)

gwarancja sklepowa na dysk będzie lepsza - wymienią zapewne od ręki na nowy, od producenta byś dostał dysk poserwisowy (po miesiacu ;) ).

2.5 będzie bardziej energoszczędne i ciche.

Na pewno masz rację i to w każdym punkcie ;) Ja muszę się tylko zorientować jak tam z miejscem jest i co będzie po prostu lepsze gabarytowo jeżeli chodzi o obudowę, bo bebechy są praktycznie identyczne i różnicy między dyskami raczej się w takiej pracy doszukać niesposób.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem dyski 2,5" są znacznie cichsze. Sam mam w kompie samsunga 2,5" 7200rpm i jest prawie niesłyszalny, a prędkością nie ustępuje 3,5"

No jeżeli obudowa swojej muzyczki nie dorzuca to fakt, mniejszy dysk i wolniejsze obroty to większa cisza. Aczkolwiek dla mnie od miesiąca wyznacznikiem ciszy dla dysków jest mój SSD Crucial M4 ten to jest dopiero cichy ;) no i widzę, że znowu potaniał cholera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grunt że 36mcy gwarancji :) chociaż szkoda że aż 2 talerze, jakaś stara konstrukcja

Nie ma to większego znaczenia a ostatnio miałem możliwość przetestować zwrot dysku do Seagate i powiem szczerze bardzo dobrze to wygląda, jest szybkie i bezproblemowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma to większego znaczenia a ostatnio miałem możliwość przetestować zwrot dysku do Seagate i powiem szczerze bardzo dobrze to wygląda, jest szybkie i bezproblemowe.

z tym że tego dysku nie zwrócisz do seagate :) jest na gwarancji sklepu, gwarancja producenta już pewnie dawno nieaktualna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tym że tego dysku nie zwrócisz do seagate :) jest na gwarancji sklepu, gwarancja producenta już pewnie dawno nieaktualna.

Hmmm sprawdzę jak dostanę dysk i będę miał jego nr seryjny ile mu jeszcze tej gwarancji u Seagate zostało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem i jest tak. Dysk ma gwarancję producenta do 27-May-2013, także jeszcze trochę jej zostało.

Odnośnie tej obudowy

http://www.morele.net/obudowa-tacens-ixion-itx-sfx-300w-czarna-325374/

ogólnie trzyma poziom, wykonanie jest w miarę solidne ale ostre krawędzie niestety są. Jest tylko jedno zasilanie SATA, więc należy mieć to na uwadze i w zanadżu posiadać przejściówkę.

Całość chodzi szybko i cichutko no ale to g530, więc raczej nie dziwne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...