Chemik16 Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 (edytowane) nie wychodzi drożej - odpada ci koszt zasilacza :) gwarancja sklepowa na dysk będzie lepsza - wymienią zapewne od ręki na nowy, od producenta byś dostał dysk poserwisowy (po miesiacu ;) ). 2.5 będzie bardziej energoszczędne i ciche. Edytowane 23 Marca 2012 przez Chemik16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 nie wychodzi drożej - odpada ci koszt zasilacza :) gwarancja sklepowa na dysk będzie lepsza - wymienią zapewne od ręki na nowy, od producenta byś dostał dysk poserwisowy (po miesiacu ;) ). 2.5 będzie bardziej energoszczędne i ciche. Na pewno masz rację i to w każdym punkcie ;) Ja muszę się tylko zorientować jak tam z miejscem jest i co będzie po prostu lepsze gabarytowo jeżeli chodzi o obudowę, bo bebechy są praktycznie identyczne i różnicy między dyskami raczej się w takiej pracy doszukać niesposób. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Moim zdaniem dyski 2,5" są znacznie cichsze. Sam mam w kompie samsunga 2,5" 7200rpm i jest prawie niesłyszalny, a prędkością nie ustępuje 3,5" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 23 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2012 Moim zdaniem dyski 2,5" są znacznie cichsze. Sam mam w kompie samsunga 2,5" 7200rpm i jest prawie niesłyszalny, a prędkością nie ustępuje 3,5" No jeżeli obudowa swojej muzyczki nie dorzuca to fakt, mniejszy dysk i wolniejsze obroty to większa cisza. Aczkolwiek dla mnie od miesiąca wyznacznikiem ciszy dla dysków jest mój SSD Crucial M4 ten to jest dopiero cichy ;) no i widzę, że znowu potaniał cholera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Tak tylko informacyjnie. Dzisiaj dostałem informację, że cała partia tych dysków WD jest prawdopodobnie trześnięta i kolejne będą dopiero po świętach, więc zmieniłem na ten dysk Seagate: http://www.morele.net/dysk-twardy-seagate-st9500325as-200916/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) grunt że 36mcy gwarancji :) chociaż szkoda że aż 2 talerze, jakaś stara konstrukcja Edytowane 26 Marca 2012 przez Chemik16 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 grunt że 36mcy gwarancji :) chociaż szkoda że aż 2 talerze, jakaś stara konstrukcja Nie ma to większego znaczenia a ostatnio miałem możliwość przetestować zwrot dysku do Seagate i powiem szczerze bardzo dobrze to wygląda, jest szybkie i bezproblemowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Nie ma to większego znaczenia a ostatnio miałem możliwość przetestować zwrot dysku do Seagate i powiem szczerze bardzo dobrze to wygląda, jest szybkie i bezproblemowe. z tym że tego dysku nie zwrócisz do seagate :) jest na gwarancji sklepu, gwarancja producenta już pewnie dawno nieaktualna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 z tym że tego dysku nie zwrócisz do seagate :) jest na gwarancji sklepu, gwarancja producenta już pewnie dawno nieaktualna. Hmmm sprawdzę jak dostanę dysk i będę miał jego nr seryjny ile mu jeszcze tej gwarancji u Seagate zostało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xbartx Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Sprawdziłem i jest tak. Dysk ma gwarancję producenta do 27-May-2013, także jeszcze trochę jej zostało. Odnośnie tej obudowy http://www.morele.net/obudowa-tacens-ixion-itx-sfx-300w-czarna-325374/ ogólnie trzyma poziom, wykonanie jest w miarę solidne ale ostre krawędzie niestety są. Jest tylko jedno zasilanie SATA, więc należy mieć to na uwadze i w zanadżu posiadać przejściówkę. Całość chodzi szybko i cichutko no ale to g530, więc raczej nie dziwne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...