KoVol Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Witam Znajomy posiada laptopa Dell latitude PP05L. Problem polega na tym że czasami trzeba delikatnie stuknąć w klawiaturę w okolicy klawisza "P" aby laptop się uruchomił. Najlepsze w tym jest to że problem występuj od ponad 2 lat, i pojawia się niezależnie od tego czy notebook był wcześniej użytkowany - jest rozgrzany, czy też jest to jego pierwsze uruchomienie. Czyściłem izopropanolem wszystko w okolicy włącznika, wypiłem modem oraz kabel od gniazdka modemu ale problem dalej występuje. Czyściłem także także złącze pod płytkę z włącznikiem. Brak poprawy. Tu jest filmik ja to wygląda z odłączoną klawiaturą, modemem, dyskiem twardym oraz napęd: http://dl.dropbox.com/u/1700965/VID_20120325_135609.m4v Ma ktoś pomysł jak zniwelować ten problem?? Znajomy posiada hot air-a więc jak by coś trzeba było podgrzać to nie ma problemu. P.S. Laptop był też niedawno podlany olejem samochodowym stąd też tłuste plamy w środku. Sprzęt jest wykorzystywany do diagnostyki samochodowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...