guwer Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Na początku pierwsze płyty z nForce2 wspierały FSB333. Teraz wychodzą nowsze płyty z nForce2 i wspierają FSB400. Pytanie brzmi: co się zmienia na tych nowszych płytach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Nic ;) A tak na serio to są to wer. Ultra 400 z mostkami C1 i lepszym chłodzeniem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Co do zmiany chłodzenia to się nei zgodze ale reszta OK ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guwer Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Wszystko fajnie tylko co to je mostek C1?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 C1 to oznaczenie wersji mostka tzn chipsetu płyty głównej. C1 jest najnowszą wersją która oficjalnie obsługuje fsb 200. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 tak naprawde to tylko teoretycznie nfoprce 2 wspomagal tylko fsb 333 a praktycznie fsb 400 smigalo od poczatku no moze bylo pare wyjatkow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 No fakt, zmiany chłodzenia nie ma, coś mi się musiało pokaszanić... :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krabol Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ja mam to co w podpiszie na pudelku jest naklejka fsb 333 mhz a biosie jest regulacja do 250 i mysle wiec pujdzie na 220 fsb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ja mam to co w podpiszie na pudelku jest naklejka fsb 333 mhz a biosie jest regulacja do 250 i mysle wiec pujdzie na 220 fsb Ten nasz Soltek jest na nforce2 ultra 400 (mostek C1) ,jak zmienisz chlodzenie na SB i NB to i na fsb240 posmigasz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guwer Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Soltekowcy! Czy płyta SL-75FRN2-L różni się od SL-75FRN-L tylko oficjalnym wsparciem FSB 400?? Ewentualnie czy różnica w cenie tych dwóch płyt jest warta tego co nowsza z nich oferuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Soltekowcy! Czy płyta SL-75FRN2-L różni się od SL-75FRN-L tylko oficjalnym wsparciem FSB 400?? Ewentualnie czy różnica w cenie tych dwóch płyt jest warta tego co nowsza z nich oferuje? FRN2-L ma regulacje napiecie na chipset do 1.8V (VDD) i jest na C1 (NF2 ultra400).Glowna roznica jest taka ze na dwojce wycisniesz wieksze fsb.FRN2-L jest teraz za ok.390zl ,wiec jak najbardziej warto :!: :!: :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...