Kaeres Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) Od marca zwiększono mi łącze z 8Mbit na 20Mbit. Stacjonarny idzie po maksie czyli 20Mbit (kabel ze ściany). Lapek jest usieciowiony przez wifi, który zapodaje mu router TL-WR340G Lecz na lapku mam nadal 8Mbit. Czym to jest spowodowane ? Edytowane 27 Marca 2012 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) Jaki isp? Co rozumiesz przez "kabel ze ściany" oraz jak podłączony jest router? Przez jaki standard wifi się łączysz? N? Bez tych info to by było zgaduj zgadula :-) Ja ostatnio miałem podobną sytuację z neostradą, winny był modem, który nie był w stanie dostarczyć więcej niż 7mbps netu. W sieci lokalnej było 100mbps gładko. Edytowane 27 Marca 2012 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) Stacjonarny jest podłączony do routera, a ten do kabla ze ściany - jest 20Mbit Lapek jest w wifi, który ten sam router rozdziela. Do tego jest jeszcze podłączony nbox z n`ki w wifi (do nboxa jest podłączony AP i połączony z routerem przez clienta) Nie wiem co to isp, nie wiem przez jaki standard się łączę. Edit: 802.11g Edytowane 27 Marca 2012 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2012 Nie wiem co to isp, nie wiem przez jaki standard się łączę. Dostawca łącza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Internetia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 To dość stary już model - upewnij się czy na pewno używasz 802.11g. Jeśli masz możliwość to sprawdź na innym routerze/AP. Na 90% wina routera. Jak nie masz możliwości przetestować innego routera to możesz pobawić się w zmianę konfiguracji, np. zmiana z WPA na WEP itp. Upewnij się, że nie masz włączonego QoS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obiGC Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 reset routera, potem skonfiguruj jak trzeba. jak nie ruszy to zapraszamy do dzialu jaki router kupic ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Jest 802.11g - przynajmniej w opcjach jest. Co to QoS o gdzie się to włącza / wyłącza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) QoS służy do konfiguracji rozdziału łącza internetowego - można za pomocą jego wprowadzić ograniczenia lub zapewnić minimalny transfer dla podłączonych urządzeń. Opcja dostępna w routerze. Sprawdź w windowsie czy jesteś podłączony przez 'g' (w opcjach sieciowych) lub wymuś w opcjach routera połączenie tylko przez 'g'. Do opcji wejdziesz wprowadzając adres ip routera w przeglądarce Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Popiół Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...