Skocz do zawartości
peki

Ocena zestawu do gier ( 2500-2600max)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. W wyborze komponetów kierowałem się informacjami zdobytymi na waszym forum. Mam umiarkowaną wiedzę na ten temat, dlatego proszę o ocene tego co przygotowałem. 2500zł to kwota ktorą bym chcial na to przeznaczyć, ale jezeli 100zł wiecej ma znacznie poprawic wydajność to wole dolozyć. 2600zł to MAX.

Zestaw składam z myślą o grach ( D3, BF3, itp ), średnie usawienia mnie zadowolą. Nie bedę robil OC, dlatego zostaje przy chlodzeniu boxowym. Ze starego sprzętu mam 1TB dysk, dlatego wybralem "tani" dysk SSD pod system na zlączu SATA3. Mam tez monitor 21,5" full HD. Największe wątpliwości mam do zasilacza ( czy jest wystarczający zeby to wszystko "udźwignąć") i karty graficznej ( może jakiś GeForce, albo inny model Radeona?).

Będe wdzięczny za każdą opinie ( podawajcie linki do morele.net, mają punkt w Krakowie i calkiem przyzwoite ceny).

Tutaj to co złożyłem:

zestaw Morele,net

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zmienił na pewno ten dysk SSD. Jedyne słuszne teraz to Samsung 830 albo Crucial M4. Tego Cruciala aktualnie chyba najtaniej można kupić na angielskim Amazon

Crucial CT064M4SSD2 64GB M4 SSD: Amazon.co.uk: Computers & Accessories

wysyłka będzie darmowa i przy przeliczeniu wychodzi około 350-365 zł (oczywiście zależy jaką kartą byś płacił, bo jeszcze wchodzi w grę przelicznik bankowy). O ewentualną reklamację się nie obawiaj, bo nie ma z tym najmniejszych problemów i nasze sklepy to się powinny od Amazona uczyć ;) Mówię to z autopsji.

Dysk w tej obudowie przykręciłem ostatnio bez ramki, więc jeżeli nie jesteś wielkim estetą to nie musisz ramki brać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw prawie idealny. Jedynym mankamentem jest dysk,który będzie powodował bluescreeny. Zamień go na Samsunga 830, który ramkę montażową ma w zestawie i możesz zamawiać. Zasilacz i karta to bardzo dobry wybór.

No ja ostatnio kupiłem tego Samsunga 830 128GB w morele (oczywiście box) i niestety ale żadnej ramki tam nie ma. Dysk, płyty instalacyjne softu Samsunga + Norton Ghost no i ładne pudełko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za wypowiedzi. Zdaje sie na was, zostane przy tym zestawie i dodam ssd samsung 830 (znalazłem na morele, kosztuje 406zł, ale mam darmową przesyłkę i ma wszystkie bajery do montażu, kabelki tez). Powiedzcie mi tylko czy ta karta graficzna jest głośna? Jestem maniakiem Cs'a, musi byc w miare cicho. Usłyszeć kroki zbliżającego się przeciwnika = bezcenne :P .

Teraz wygląda to tak:

zestaw

Raczej przy tym zostane, chyba że karta głośna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi