libe Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Witam. Moja siostra jest użytkowniczką komputera stacjonarnego z zainstalowanym Windowsem XP. Przedwczoraj zauważyłam u niej niepokojący program mianowicie Windows Debug Center, czyli trojan. Zgodnie ze znalezionymi w internecie wskazówkami starałam się go pozbyć wykorzystując różne programy (Trojan Killer -wersja trial bez funkcji usunięcia trojana, Malwarebytes Anti-Malware -po dokonaniu usunięcia wykrytych nieprawidłowości i restarcie komputer wyłącza się parę minut po włączeniu). Ważną informacją jest fakt, że komputer już wcześniej się wyłączał. Najczęściej podczas grania w gry, oglądaniu filmów -dłuższe procesy wymagające większego wysiłku od komputera. Obecnie na tamtym komputerze mam logi, które zapisałam tuż po pracy Malwarebytes Anti -Malware. Gdy tylko komputer uruchomi się na tyle żebym skopiowała te logi -to je tutaj zamieszczę. Zazwyczaj komputer włączał się po jakimś czasie, paredziesiąt minut lub godzin i pracował całkiem normalnie. Podczas pracy Malwarebytes przeglądałam miejsca w których znajdują się wirusy (pojawiały się w nazwach słowa fake, hijack, etc) i notabene najczęsciej był to folder temp, lub też Windows NT. Chciałabym jeszcze dodać, iż włączając system w Safe Mode -komputer namiętnie się wyłączał. A właśnie większość poradników opierała się na wykorzystaniu tego trybu 8O Wszystkich, którzy się spotkali z tym cudownym trojanem proszę o wyrozumiałość i współpracę. Jeśli są jeszcze potrzebne jakieś dane -w miarę możliwości z chęcią je dołączę. 8O -okazało się, że Malwarebytes poradził sobie i usunął wszystkie niepotrzebne pliki/ wirusy :) Niestety komputer wciąż ma zdolności do wyłączania się. Jeśli w folderze minidump nie ma niczego, czy to znaczy że winą należy obarczać zasilacz? Edytowane 28 Marca 2012 przez libe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Daj oba logi z OTL, wklej na wklej.org i podaj linki. Uzyj SIW i podaj temperatury lub screen okna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...