lgolebio Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Witam Tym razem szukam monitora do gier. Matryca koniecznie nie TN, tylko PVA lub IPS. Budżet 850zł. Minimum 3 letnia gwarancja. Edytowane 28 Marca 2012 przez lgolebio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Lepiej weź 23". Mniejsza plamka i zajebisty monitor w budżecie: Sklep internetowy NET-S Gdynia U2312HM Monitor 23'' Dell U2312HM 16:9 IPS 4xUSB 90°Rot DVI-D(HDCP) DP VGA 3YPPG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lgolebio Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Sądząc po opiniach na niektórych blogach jest to raczej mało udany model. Dell U2312HM – znowu problemy? | Techfanatyk.net - opinie, recenzje, komentarze, słuchawki, głośniki, audio, sprzęt, PC, technologia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Miałem podobny dylemat i identyczna kwota zamknięcia, obecnie pracuje na 19'' MVA i nie wyobrażałem sobie przejścia na TN. Kupiłem dziś w pewnej sieciówce BenQ bl2400pt na matrycy VA, jutro podłącze i zobaczę jak sprawa wygląda ze smużeniem. Na obecnym monitorze nie zauważam smużenia a matryca podobnego typu więc może nie będzie tak źle. ====== Monitor użytkuje już tydzień, i nie zawiodłem się, sprawdza się świetnie - po odpowiedniej kalibracji przejścia tonalne, kolory, czerń jak w monitorze klasy wyżej, nie męczy wzroku. W grach po uaktywnieniu funkcji AMA (AMA off - smuży nawet przy przesuwaniu okienek) smużenie dla mojego wzroku nie widoczne, gra się bardzo komfortowo, być może to efekt tego że mój poprzedni monitor to też MVA 8ms. + kolory, czerń + pivot (u mnie i tak wisi na scianie) + matowa ramka + oczywiście CENA - półmatowa matryca, przy mocno oświetlonym pomieszczeniu patrząc idealnie na wprost odbić nie widać, jednak pod kątem już tak aczkolwiek nie przeszkadza to tak bardzo jak w pełnym glare Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez rbtck1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Również szukam monitora do 850 złotych. Mam Benq 19'' na MVA. Obok Asus jakiś tam 22'' na TN (tu już katastrofa). Monitor głównie do gier i pracy w wordzie (edytory tekstu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...