slayne Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 ja chodze do Wyższej Szkoły informatyki i zarządzania copernicus we Wrocławiu i np kurs Cisco mamy jako zajęcia z sieci i potem mozemy egzamin zdawać www.wsiz.wroc.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 dorzucę coś od siebie, imho najlepsze są takie studia/qrsy na których dostaje się niezły wycisk, a nie kończy bo się zapłaciło, a niestety dużo ludzi myśli że jak zapłaci i dostanie papierek to już wszystkie drzwi są przed nimi otwarte :/tylko najczesciej jest tak... ze certyfikat ktory jest naprawde mile widziany u pracodawcy jest po dosc porzadnym kursie... a takie kursy swoje jak by nie bylo kosztuja :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 dorzucę coś od siebie, imho najlepsze są takie studia/qrsy na których dostaje się niezły wycisk, a nie kończy bo się zapłaciło, a niestety dużo ludzi myśli że jak zapłaci i dostanie papierek to już wszystkie drzwi są przed nimi otwarte :/tylko najczesciej jest tak... ze certyfikat ktory jest naprawde mile widziany u pracodawcy jest po dosc porzadnym kursie... a takie kursy swoje jak by nie bylo kosztuja :roll: idź na dobrą uczelnię to na 100% będziesz miał dobrą pracę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GoLo Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 no tak.. w przypadku uczeli to fakt.. ze to sie ma nijak.. ale mi raczej chodzilo o kursy :> chociaz i tu sa wyjatki... ale jak to sie mowi... wyjatek potwierdza regule ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 yasin: dlatego podoba mi sie cisco :D placisz, ale nie ma powiedziane, ze musisz sie dostac na kolejne semesty :P nie zdasz egzama na semstr i papa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Co do CISCO to w ogóle nieważna jest opłata za kurs. I tak gdzie indziej się uczysz, gdzie indziej zdajesz, więc nie jest to kurs "płacisz-->dostajesz papier". Praktycznie nie musisz w ogóle chodzić na kurs - jak ktoś kumaty to może iść od razu na egzamin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Co do CISCO to w ogóle nieważna jest opłata za kurs. I tak gdzie indziej się uczysz, gdzie indziej zdajesz, więc nie jest to kurs "płacisz-->dostajesz papier". Praktycznie nie musisz w ogóle chodzić na kurs - jak ktoś kumaty to może iść od razu na egzamin.a mozesz mi powiedziec, kto Ci to powiedzial :?: jak nie zdasz egzamow z kazdego rozdzialu + pretest + semestralne to Cie SYSTEM komputerowy nie dopuszcza do egzama, poki wszystkiego nie zaliczysz :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Od nas gościu po pierwszych "organizacyjnych" zajęciach zrezygnował i poszedł na egzamin. Z tego co wiem to zdał. Przecież możesz na tym egzaminie zdać "przy okazji" po kolei wszystkie semestry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 u nas nie da rady. musisz miec wszystko po kolei, inaczej Cie nie dopuszcza sam system do kolejnych egzamow :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 hmm studia, sisco, jakies certyfikaty microsoftu, angielski, niemiecki, francuski, japonski... po tym chyba znajde jakas dobrze platna prace??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 o znajomosciach zapomniales, niestety :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xslimakx Opublikowano 19 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2003 Felson: no wlasnie po to sie ucze bo jakos takich znajomych co by mogli jakies super posadki zalatwic to nie mam :cry: ale jak ty masz to z checia skorzystam :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalvin Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 ja chodze do Wyższej Szkoły informatyki i zarządzania copernicus we Wrocławiu i np kurs Cisco mamy jako zajęcia z sieci i potem mozemy egzamin zdawać www.wsiz.wroc.pl 421531[/snapback] Jestes na dziennych wieczorowych czy zaocznych?? i jak jest z tym kursem cisco czy studenci copernicusa msuza za niego placic?? bo an stronce nic unich nei znalazlem:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jednak w polskiej rzeczywistości papierki są warte więcej niz tytuł mgr-informatyk. Sam jestem tego przykładem. Z wykształcenia jestem.....archeologiem, a jednak pracuję w branzy IT. Mam CNA CISCO, CNA Novell NetWare i MCSA i to wystarczyło bym nie miał wiekszych problemów ze znalezieniem dobrej roboty. Oczywiście miałem to szczęście, ze kursy CISCO i CNA Novell NetWare zasponsorował mi szef w pierwszej pracy jaką miałem. MCSA już z własnej kiesy, w formie Akademii Microsoft+5 egzaminów. Co do płac to BARDZO duzo zależy od miejsca w jakim pracujesz. W Łodzi dla przykładu jest dolina, zupełnie inaczej niż w Warszawie czy Poznaniu - mniej więcej zarabia się połowe tego co administrator sieci z tych miast. Taka smutna prawda. Druga sprawa to firma w jakiej pracujesz - czasem w dużej zarobisz grosze w porównaniu do tego co zaoferuje ci mniejsza. Pensje są różne, w jednej zaproponują ci 1000 do ręki w drugiej 5000. Trzeba miec nosa i szczęście. CISCO jest bardzo dobre na początek - wstęp do sieci jest chyba najsolidniej zrobiony ze wszystkich kursów certyfikowanych. Druga sprawa to to , ze duże firmy stać na sprzęt CISCO, a co za tym idzie są tam lepsze perspektywy rozwoju. Problem jest jednakże taki, ze egazmin Prometric jest kur... trudny, ośmielę się stwierdzić , że nawet trudniejszy niż wszystkie egzaminy do MCSA. Czasu mało, pytania bardzo podchwytliwe i do tego dużo sytuacyjych , związnych z listingami poleceń konsoli. Jedyna rada by sie nie zagubić to SOLIDNE wykonywanie wszystkich Labów i zadań na Akademii. Praktyki nic nie zastąpi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 (edytowane) noose: głupoty opowiadasz. Rejestrujesz się przez Prometric albo VUE i zdajesz. Nawet do CCIE możesz podejść z marszu bez żadnej akademii. Edytowane 4 Lipca 2005 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 4 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2005 Jestes na dziennych wieczorowych czy zaocznych?? i jak jest z tym kursem cisco czy studenci copernicusa msuza za niego placic?? bo an stronce nic unich nei znalazlem:/ 1529152[/snapback] nie musisz płacić on jest w ramach programu nauczania. btw. własnie sie tam wybieram od października na studia zaoczne kierunek systemy i sieci komputerowe. fajna ta histroia o techniku elektroniku jest bo też jestem t.e ;] ale nie moge znaleźć żadnej pracy, a jednak studia troche kosztują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalvin Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 btw. własnie sie tam wybieram od października na studia zaoczne kierunek systemy i sieci komputerowe. fajna ta histroia o techniku elektroniku jest bo też jestem t.e ;] ale nie moge znaleźć żadnej pracy, a jednak studia troche kosztują. 1530302[/snapback] Ja tez sie tam wybieram jesli znajde robote to ide na zaoczne jak nie to na dzienne ale ciezko bedize:/ a studia sa zabardzo drogie:/ jesli jeszcze ktos musi sie przeniesc do wrocka:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...