Skocz do zawartości
D@wid

Monitor 27" z tunerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Chciałbym poznać Wasze opinie na temat monitorów 27" z tunerem tv.

Przeznaczenie?

Ekran chciałbym podłączyć pod laptopa oraz oczywiście pod antenę tv.

Zależy mi na funkcji PiP, która pozwala na pracę na ekranie oraz jednoczesne oglądanie tv.

Podczas korzystania z laptopa: głównie przeglądanie www, filmy, RZADKO gry - jeżeli już to tylko PES 2011 - plus czasem jakiś poker - duża rozdzielczość się przyda ;)

co radzicie?

Wiem, że można kupić TV 37-40" .. ale ja będę siedział od ekranu max 2metry podczas oglądania tv, a zazwyczaj około metra podczas normalnej pracy. WG MNIE TV nawet 32" ODPADA (Czytałem opinie, że TV nie nadaje się do pracy jako ekran komputera bo strasznie męczą się oczy) .

i na koniec moja propozycja:

http://www.x-kom.pl/p/73251-monitor-lcd-led-27-samsung-t27a300-tv-czarny.html

bardzo fajna cena. Funkcja PiP, 2x hdmi, usb.. Czego więcej wymagać?

Z góry dziękuje za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozdzielczości. Przejdź się do jakiegoś sklepu i obczaj czy odpowiada ci wygląd czcionek na takim monitorze.

mhm, ale podejrzewam, że pomiędzy monitorem 27" a TV 32" różnic DUŻYCH nie będzie.

no ale właśnie.. tv są mniej przygotowane do wyświetlania textu itd.. a dużo lepiej do filmów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci nie mówie, żebyś brał TV, tylko mniejszy monitor. Albo po prostu będziesz musiał siedzieć minimum metr od ekranu.

metr od ekranu to się powinno normalnie siedzieć dla zdrowia wzroku ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi