Skocz do zawartości
kaijitsu

Program do kopii plików/folderów/Bazy danych sql oraz sharepoint'a

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję programu (cena nie gra roli, licencja komercyjna), który będzie tworzył Kopie bezpieczeństwa wybranych plików oraz folderów, baz danych sql oraz sharepoint'a na jednym serwerze, a także obraz całego dysku

Wymogiem jest tworzenie przejrzystych logów, jakiś algorytm walidacji (checksum lub coś w tym stylu) potwierdzający poprawność wykonania się kopii w celu uniknięcia ewentualnych błędów.

Obecnie klient ma 3 różne programy:

- dla sql'a (Sql server 2008) skrypt sprawdzający poprawność wykonanywanej automatycznie kopii bazy

- dla katalogow i plikow harmonogram zadan, ktory wykonuje okresowo kopie (przyrostowe)

- dla sharepoint'a nieznany mi program

Problem jest w tym, że klient chcąc sprawdzić poprawność plików czy katalogów musi ręcznie wchodzić na serwer - sprawdzać daty, rozmiary plików itp. Rozwiązanie jest czasochłonne, zawsze można coś przeoczyć. Zażyczył sobie oprogramowania, które ogarnie to wszystko z automatu i samo sprawdzi czy utworzone kopii są zgodne z oryginałem.

Macie jakieś pomysły co do oprogramowania? Kwota nie gra roli. Póki co mam na oku Backup Assist v6. Musi być to sprawdzone rozwiązanie

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może Acronis Backup & Recovery? W domu (wersja workstation) i w robocie (server) czasem robię obrazy partycji systemowych, ale nie bawiłem się w zaawansowane opcje. Na pewno jest backup plan, kopiowane z folderów sieciowych oraz walidacja kopii. Możesz testówki pościągać i sam sprawdzić.

Edytowane przez Aquarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wielkie. W poniedziałek zobaczę i potestuję. Jeśli ktoś ma jakieś propozycję to jak najbardziej proszę pisać. Im więcej do wyboru tym lepiej. Tak się złożyło, że klient jest bardzo specyficzny i szuka dziury w całym  Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi