piotto0 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Witam, posiadałem chłodzenie na CPU Coolermaster'a V6GT - ( kiedyś na innym forum radziłem się - jakie kupić "najlepsze chłodzenie powietrzne" - doradzono mi że to jest jednym z "najlepszych", jak sam zobaczyłem takowym nie było ( wcześniej już był wątek odemnie na tym forum tutaj ). Do tego nurtowało mnie to że stosunkowo głośno chodziło ... jako że teraz coś mnie napadało na "wyciszanie PC'ta" to też udało mi się sprzedać owe chłodzenie ( za 200 zł - używane pół roku ... kupiłem za 209zł nowe :-) ) - chyba nie tak źle :P? I teraz chce zakupić jakieś "na prawdę" najlepsze chłodzenie powietrzne - albo jedne z tych w samej czołówce. Mam około 300-400 zł do wydania ... na wodne to za mało ... bo za to kupie dużo gorsze niż to powietrzne więc nie zastanawiałem się nad tym głębiej. Mój wybór padł na THERMALRIGHT SILVER ARROW, i tutaj moje pytanie - czy jest coś lepszego od tego chłodzenia ? Pytanie "na szybko" - bo w obecnej chwili jadę na box'owym ^^ i jutro mam zamiar zamówić jakieś chłodzenie. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 dobry wybór choć masz jeszcze noktua nh-d14 (ciut gorsze ale jakoś wykonania lepsza jak produktach thermalright) no i phanteks rewelacyjna wydajność i jakość, choć z drugiej strony po co wydawać tyle kasy skoro thermalright macho2 oferuje wydajność lepszą od nh-d14 a kosztuje niecałe 180zł z bardzo dobrym wentylatorem w zestawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Ja bym brał Macho (będzie minimalnie tylko gorsze, a znacznie tańsze), a jeśli cena nie gra roli, to Tr Archon lub Phanteks (oba lepsze od Arrowa, a ten pierwszy na dodatek znacznie mniejszy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Co do Macho - to nie chcę już brac coolera który jest "minimalnie" gorszy ... bo tak z tym V6GT zrobiłem a okazał się goorszy. Cena nie tak bardzo gra role, więcej wielkość ... mam bude 20cm ( AeroCoool Rs-9 Red ). I nie miesci mi się z oryginalną boczną ścianą wszystko ^^. Do V6GT przerabiałem boczą ściankę, a miał 165mm wielkości, to jak mam brać Tr Archon'a to tak sobie myśle że lepiej jednak zostanę przy Silver Arrow ... Myślałem nad Phanteks 'em również lekko wydajniejszy + wygląd fajny ^^, ale jednak ma 170mm a Silver Arrow - 160 >_> Myslałem że "coś" nowego wyszło na rynek a ja nie byłem tego świadomy, dlatego zadałem pytanie. Dziękuję wam za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Phanteks jest zdecydowanie zbyt drogi biorac pod uwage marginalnie lepsze wyniki do Silver Arrow. Podobnie jest z Noctua NH-D14, która ma praktycznie te same wynik w testach co SA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotto0 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dziękuję za odp, wziąłem Silver Arrow :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...