ZipQ Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Hej Mam problem (w sumie to od dłuższego czasu, ale spróbuje się z nim uporać jeszcze raz) z podpięciem głośników Logitech x-530 (5.1) do karty Creative SB X-Fi Gamer. Wszystko podpięte wg instrukcji, ale nie działają głośnik centralny i tylni prawy. Po przestawieniu kabli na karcie, zielony z czarnym, nie działa przedni prawy i tylni lewy. Słyszałem coś o jakiejś przejściówce która podobno naprawia ten problem ale nie wiem jak to dokładnie jest więc jeśli jes ktoś co może pomóc w tej sprawie to będę ogromnie wdzięczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Sprawdź, jakie głośniki uruchamiają się, gdy podłączysz kolejne wtyki do np odtwarzacza mp3. Jeżeli wszystko będzie dobrze (zielony - przód, pomarańczowy - center/sub, czarny - tył), to pewna jest wina karty. Albo coś jest w niej namieszane w sterach, lub może jest wadliwa (do reklamacji?). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Każdy głośnik z osobna działa, a problem ten występował na poprzedniej karcie (SB Audigy 2) i na zintegrowanej z płytą. Myślałem że to może wina suba do którego są podpięte głośniki, ale dowiedziałem się o jakiejś przejściówce która podobno była dołączana do głośników (u mnie jej zabrakło, lub może zgubiłem ...) do podpięcia ich do komputera by działały w 5.1. Ile w tym prawdy to nie wiem, dlatego też o to pytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Dolne gniazdo na karcie - centralny/sub Drugie od dołu - tyły. Trzecie od dołu - przód. Musisz gdzieś w sterowniku ustawić, że masz podłączone głośniki 5.1. Jak źródłem będzie materiał stereo, będą grały tylko przednie satelity. Aby grało wszystko, musisz wymusić klonowanie lub coś podobnego w odtwarzaczu lub sterowniku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Głośniki oczywiście są ustawione jako 5.1 w panelu sterowania i tak samo rozpoznawane w panelu Creative'a. Co do tego jak sprawdzam czy działają to jest to okno konfiguracji THX, w którym mogę kliknąć na odpowiednik głośnik i sprawdzić czy wydobywa się z niego dźwięk. Problem jest tak jak pisałem, z centralnym (głos zamiast z niego to wydobywa się z suba) i tylnego prawego (cisza). W grach w które sprawdzałem, w GTA IV nie słysze nic co ktoś mówi koło postaci i przez telefon. W Skyrim nie słychać dźwięku z tyłu z prawej i wszystkiego co znajduje się na wprost postaci. A to jak podpięte są kable do karty muzycznej: kabel mikrofon - gniazdo mikrofon kabel zielony - gniazdo zielone kabel czarny - gniazdo szare (jakiś taki szary, trudno powiedzieć teraz patrząc z latarką pośród tylu kabli) kabel różowy - gniazdo rózowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...