reflexone Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Witam, skorzystam jako nowy użytkownik: Witam Wszystkich! Otóż złożyłem se sobie nową platformę na Phenomie II 960T. Na razie chula to to na boxowym chłodzeniu, ale po starym Athlonie64 został mi cooler, jak w nazwie, który jak dobrze pamiętam, miał dawać radę Athlonom64 FX. Zastanawia mnie czy da on radę uciągnąć tego Phenoma? Współczesne chłodzenia niezbyt mi się podobają, bo są jakieś dziwolągowate, a do tego już się przyzwyczaiłem. Druga rzecz - koszyk AM3 się nieco różni od koszyka s.754/939 - te ostatnie miały miejsce na zatrzask blokujący, który jest częścią dźwigienki w chłodzeniu. Da radę zapiąć to na AM3, nie wiem jednak na ile stabilne to jest - po zauważeniu różnicy w postaci tego knyfu, wolałem nie eksperymentować na nowych, nie odpalanych jescze bebechach; w związku z tym rodzi się moje pytanie: czy zapięcie [dźwigienka] też sie coś zmieniła? Mi się wydaje, że nie i spokojnie można ten bajer zignorować - jak uważacie? Pytam, bo może ktoś już kombinował w taki sposób, aby stare chłodzenie zapiąć na nowym koszyku. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Nie. Nawet jakby dało się go założyć to wydajnością byłby porównywalny do box'a. O ile nie gorszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reflexone Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Tego się obawiałem właśnie. W takim bądź razie, co byś polecał ze 'standardowych' chłodzeń, tak do 150-170 zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Thermalright HR-02, Scythe Mugen2, Thermaltake Contac 29, Enermax ETS-T40-TB, Zalman CNPS10X PERFORMA Jest w czym wybierać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reflexone Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 I To są właśnie przykłady tych dziwolągów, których nie lubię. Nie ma niczego godnego polecenia, co przypominało by, najzwyklejsze chłodzenie boxowe - czyli niewystające kilometr od płyty i nie zasłaniające jej całej ustrojstwo? Co to za porąbana moda się teraz zrobiła... Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 A co ci to przeszkadza? Box od 960T masz z rurkami cieplnymi czy aluminiowy klocek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie moda tylko te małe radiatorki rodem z chipsetów nie są wystarczające do schładzania mocnych CPU. Tak samo było z prockami A64 x2 czy core2duo, które grzały się z tymi małymi radiatorkami niemiłosiernie mimo, że wielkiego apetytu na prąd nie miały. nie wspominajac ze taki tower z wentyle na 800rpm schladza lepiej niz maly radiatorek z wentylem puszczonym na 5000rpm i halasujacym jak odrzutowiec. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reflexone Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 @Klaus: no niestety, właśnie mam ten aluminiowy kloc i w zasadzie nie tyle mi to [wieżowe chłodzonka] przeszkadza, co mi się nie podoba. @kaijitsu: Pamiętam 90W proce ze zwykłym chłodzeniem. Ale ok, przyznaję, po tych paru latach nieco się na rynku zmieniło. Takie jeszcze pytanko: ten box z ciepłowodami jest nieco lepszy czy też marnie wypada? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Marnie. 80oC w stresie i 3-5tysiecy rpm - co kto lubi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reflexone Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Pheh... Dobra wymyśliłem sobie, albo ubzdurałem - jak kto woli - Scythe Grand Kama. Będzie to To dobre? Czym się różnią rewizję A i B? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Grand Kama Cross Rev. B : CPU Kühler, Lüfter, Lüftersteuerung, PC Netzteile von Scythe Grand Kama Cross: CPU Kühler, Lüfter, Lüftersteuerung, PC Netzteile von Scythe Wygląda tylko na zwiększoną kompatybilność (lga2011). Z "klasyków" to np. http://allegro.pl/scythe-zipang-s775-amd-14cm-cu-alu-box-krakow-i2233641102.html czy Big Typhoon Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COOLINGpl Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Jest też Enermax ETD-T60 oraz Noctua NH-L12 tylko wiadomo ten pierwszy będzie głośny powyżej 1200 RPM a ten drugi jest znacznie droższy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...