Dawid afg Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Witam. W domu posiadam laptop (Windows 7) oraz komputer stacjonarny (XP Prof) na którym udostępniam pliki i przesyłam je poprzez łączenie maszyn kablem krosowanym. Internet jest dzielony poprzez router TP-Link TL-WR740N. Po reinstalacji XP zaobserwowałem, że za mapowane partycje na laptopie są widoczne również po odłączeniu kabla. Co więcej dziś się zdarzyło, że dane były przesyłane przez router, a nie kabel, co skutkowało potwornie niskim transferem. W jaki sposób mogę ponownie zablokować opcję udostępniania plików poprzez router, a pozostawić jedynie poprzez kabel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2012 We właściwościach połączeń kart, które idą do routera wyłącz "Udostępnianie plików" oraz "Klient sieci M$". Inna opcja, w Eksploatora wpisuj \\xxx.xxx.xxx.xxx\ gdzie xxx.xxx.xxx.xxx. to ip karty drugiego kompa, do której jest podłączony kabel krosowany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...