TasMan Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, mam problem z udostępnieniem połączenia internetowego. Dysponuje laptopem z Windows 7, podłączonym do internetu za pomocą połączenia lokalnego (przez sieć kablową TV- identyfikacja po MAC). Chcę udostępnić internet za pomocą WiFi na drugiego laptopa. W tym celu pobrałem program Connectify który tworzy HotSpot WiFi za pomocą maszyny podłączonej do internetu. Problem w tym, że program pokazuje iż moja karta WiFi jest wyłączona (mam włączyć kartę fizycznym przełącznikiem albo użyć kombinacji fn +F2) tylko że jest to nie prawda karta jest włączona. Zacząłem szukać innych sposobów na udostępnienie połączenia, chciałem stworzyć połączenie ad-hoc ale do puki do karty sieciowej mam podłączony kabel ( mam połączenie z internetem) nie mogę utworzyć takiego połączenia. Z diagnozy Windows-a wychodzi na to, że istotnie mam wyłączoną kartę sieciowa WiFi. Gdy odłączę kabel od sieciówki to mogę normalnie operować połączeniem WiFi, toworzyć połączenia ad-hoc i wyszukiwać sieci bezprzewodowych w zasięgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Po co sobie utrudniać życie? *** TP-LINK *** Router TL-WR340G *** (2254518654) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Router TP_Link WR340G (2245930191) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://allegro.pl/wireless-router-54mbps-internet-okazja-i2239468039.html Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...