arci Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Witam wszystkich. Mam pytanie. Posiadam MOBO ASUS P5E3 PRO i chcę kupić kartę graficzną Sapphire Radeon HD7850 2GB. Zastanawia mnie tylko, czy wszystko będzie mi działało ponieważ płyta moja ma PCI-E 2.0 a owa grafika ma PCI-E 3.0. Dziękuję z góry za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Wszystko będzie działało. PCI-e 3.0 jest kompatybilne wstecz Swoją drogą, pytanie powinieneś zadać tutaj http://forum.purepc.pl/Ati-f52/AMD-Radeon-HD-7800-Series-t343662.html&st=90 Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 (edytowane) Ta kompatybilność wsteczna nie jest taka oczywista jak się wydaje Problem z płytą biostara - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Na płycie z pci-e 2.0 będzie działać, na starszych wersjach nie koniecznie. Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arci Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dziękuję za szybką odpowiedź. Czyli śmiało mogę kupować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Tak, oczywiście chodziło o 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pk16 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam, jak z wydajnością kart z pci-e 3.0, które wkłada się w MOBO z pci-e 2.0/2.1 jeszcze? Ok będą działały, ale czy nie będzie jakiejś znaczącej straty wydajności? Np ja mam ASUS P5QC, a chciałbym kupić tą nową kartę Gigabyte GTX660Ti OC. Myslalem juz o zmianie plyty glownej, ale to sie wiaze z wymiana procka, a swojego Q9550 lubię i nie chciałbym wymianiać jeszcze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 nawet z 680 nie ma roznicy czy pcie 2.0 czy 3.0. Oprócz płyty głównej procesor musi posiadać kontroler Pcie 3.0. Póki co tylko IB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shadoweye Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 podobno tylko przy 2 kartach [kiedy pcie chodzi na x8] 690 widać braki :P ale nikt oficjalnych testów nie zrobił więc przyjmijmy że puki co niema znaczenia czy 2 czy 3.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...