adnet Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Dwa pytanka: 1.Właśnie przymierzam sie do zmiany mojej nieco starej płytki Epox 8K7A+(raid HP) na mobo na nForce 2. Konkretnie wybrałem sobie FIC AU13, bo ma to co potrzebuje (SS+Lan) a SATA czy IEE1349 mnie nie interesują ($) i cena dobra (280netto). Na starą płytkę mam kupca i zastanawiam sie nad ceną za jaką można by ją opylić. Przypusczam że jak krzykne ok 160zł to będzie w sam raz. Jakieś sugestie? 2.Wyczytałem sobie że nievida cofneła się do sterów do nForce 2 ze stycznia, bo nowe okazały się zabugowane na max. jako przyszły użytkownik nForce2 chciałbym zapytać czy żeczywiście zapodać przy instalce XP starsze stery i czekać czy nowe będą bez błędów? Wiem że po lekturce "Złote rady dla mobo xxx i yyy" nieco by mi się rozjaśniło, ale często na 2 userów 3 opinie o sterach. Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Dwa pytanka: 1.Właśnie przymierzam sie do zmiany mojej nieco starej płytki Epox 8K7A+(raid HP) na mobo na nForce 2. Konkretnie wybrałem sobie FIC AU13, bo ma to co potrzebuje (SS+Lan) a SATA czy IEE1349 mnie nie interesują ($) i cena dobra (280netto). Na starą płytkę mam kupca i zastanawiam sie nad ceną za jaką można by ją opylić. Przypusczam że jak krzykne ok 160zł to będzie w sam raz. Jakieś sugestie? 2.Wyczytałem sobie że nievida cofneła się do sterów do nForce 2 ze stycznia, bo nowe okazały się zabugowane na max. jako przyszły użytkownik nForce2 chciałbym zapytać czy żeczywiście zapodać przy instalce XP starsze stery i czekać czy nowe będą bez błędów? Wiem że po lekturce "Złote rady dla mobo xxx i yyy" nieco by mi się rozjaśniło, ale często na 2 userów 3 opinie o sterach. Thx. ad 2. Zobacz na www.benchmark.pl temat "Użytkownicy nForce2 muszą uważać na wersje sterowników" Te stabilne wersje bez bug'ów to rev. 2.03 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ta obecna płytka jest na jakim chipsecie?? bo coś nie ma jej na srtonie Epox'a. Gdzie w Krakowie znalazłeś tego FIC'a?? (chyba, że nie u nas :P ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Ad 1. Chipset to stary AMD 761 :) Ad 2. W Action. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 To w takim razie te 160 w sam raz, nawet może być 170-180. Masz jakieś dojście do Actionu? i ew. nie wiesz czy te FIC'e są w sprzedaży w któryms sklepie w naszym grodzie :P . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Z tego co widze to nigdzie w grodzie Kraka nie ma tych płyt (ale może się myle) - tylkow Action. Wezmę na starszego co ma firme. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...