Skocz do zawartości
adnet

Wymiana sterogo MOBO na nForce2->wycena starej płytki

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa pytanka:

1.Właśnie przymierzam sie do zmiany mojej nieco starej płytki Epox 8K7A+(raid HP) na mobo na nForce 2. Konkretnie wybrałem sobie FIC AU13, bo ma to co potrzebuje (SS+Lan) a SATA czy IEE1349 mnie nie interesują ($)

i cena dobra (280netto).

Na starą płytkę mam kupca i zastanawiam sie nad ceną za jaką można by ją opylić. Przypusczam że jak krzykne ok 160zł to będzie w sam raz. Jakieś sugestie?

2.Wyczytałem sobie że nievida cofneła się do sterów do nForce 2 ze stycznia, bo nowe okazały się zabugowane na max. jako przyszły użytkownik nForce2 chciałbym zapytać czy żeczywiście zapodać przy instalce XP starsze stery i czekać czy nowe będą bez błędów? Wiem że po lekturce "Złote rady dla mobo xxx i yyy" nieco by mi się rozjaśniło, ale często na 2 userów 3 opinie o sterach.

Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa pytanka:

1.Właśnie przymierzam sie do zmiany mojej nieco starej płytki Epox  8K7A+(raid HP) na mobo na nForce 2. Konkretnie wybrałem sobie FIC AU13, bo ma to co potrzebuje (SS+Lan) a SATA czy IEE1349 mnie nie interesują ($)

i cena dobra (280netto).

Na starą płytkę mam kupca i zastanawiam sie nad ceną za jaką można by ją opylić. Przypusczam że jak krzykne ok 160zł to będzie w sam raz. Jakieś sugestie?

2.Wyczytałem sobie że nievida cofneła się do sterów do nForce 2 ze stycznia, bo nowe okazały się zabugowane na max. jako przyszły użytkownik nForce2 chciałbym zapytać czy żeczywiście zapodać przy instalce XP starsze stery i czekać czy nowe będą bez błędów? Wiem że po lekturce "Złote rady dla mobo xxx i yyy" nieco by mi się rozjaśniło, ale często na 2 userów 3 opinie o sterach.

Thx.

ad 2. Zobacz na www.benchmark.pl temat "Użytkownicy nForce2 muszą uważać na wersje sterowników"

Te stabilne wersje bez bug'ów to rev. 2.03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...