Skocz do zawartości
Majster

Polski BIOS dla Solteka 75KAV!

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy BIOS Awarda ma przyporządkowane odpowiednim funkcjom tzw. "stringi" czyli łańcuch znaków który opisuje daną funkcję. Można ten łańcuch zmienić programem MODBIN (lub tak jak w moim przypadku MODBIN6) i wpisać tam cokolwiek. Niestety obowiązuje limit znaków, nie da się napisać coś dłuższego niż w oryginale. Dlatego znaczna część opcji w moim biosie została po angielsku bo nie dało się coś sensownego wymyślić, co by się mieściło w limicie. Szczegóły na sieci, a modbina zaraz wrzucę na moją stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wymagana jest wersja laminatu F1 lub nowsza (do wglądu obok ISA przy otworze na śrubkę).

Oczywiście wersja PCB F1 NIE jest wymagana :lol:

PCB F1 jest potrzebne do obsługi athlonaXP.

Twój BIOS bez problemu bedzie dzialal na starszych PCB!!!

Wiem, bo sam testowałem!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście wersja PCB F1 NIE jest wymagana  :lol: 

PCB F1 jest potrzebne do obsługi athlonaXP. 

Twój BIOS bez problemu bedzie dzialal na starszych PCB!!!

Wiem, bo sam testowałem!!!

Napisałem to co producent. Firma zaleca biosy nowsze lub równe Q9.1 tylko do wersji F1 lub nowszej. Zacytowałem producenta.

Marcin_gps: nie badz egoista Tobie sie nie przyda mi sie nie przyda ale komus napewno ... a poza tym zobacz ile pracy wlozyl Majster zeby zmajstrowac  takiego biosa ...

Dzięki za docenienie wkładu. Jedną noc sobie odpuściłem. mam nadzieję że komuś się naprawdę przyda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi