Majster Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zapraszam wszystkich chętnych na http://156.17.228.2/~majster/index.htm jest tam spolszczony bios do Solteka. Pierwszy dzień testów ujawnił że wszystko jest OK. Szczegóły pod podanym adresem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Przepraszam, ale właśnie dowiedzialem się że taka forma adresu działa tylko po lokalu. Oto nowy, poprawny URL: http://fosik.t8.ds.pwr.wroc.pl/~majster/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syquest Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Mam pytanie w jaki sposób można przetłumaczyć bios płyty głównej na polski?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Każdy BIOS Awarda ma przyporządkowane odpowiednim funkcjom tzw. "stringi" czyli łańcuch znaków który opisuje daną funkcję. Można ten łańcuch zmienić programem MODBIN (lub tak jak w moim przypadku MODBIN6) i wpisać tam cokolwiek. Niestety obowiązuje limit znaków, nie da się napisać coś dłuższego niż w oryginale. Dlatego znaczna część opcji w moim biosie została po angielsku bo nie dało się coś sensownego wymyślić, co by się mieściło w limicie. Szczegóły na sieci, a modbina zaraz wrzucę na moją stronę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 18 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2003 Po co mi po polsku. Tylko mi to balaganu narobi, bo nie bede wiedzial jakie opcje kryja sie pod danymi przypisami. 10 lat pracuje na angielskich i nie mam problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Oczywiście wymagana jest wersja laminatu F1 lub nowsza (do wglądu obok ISA przy otworze na śrubkę). Oczywiście wersja PCB F1 NIE jest wymagana :lol: PCB F1 jest potrzebne do obsługi athlonaXP. Twój BIOS bez problemu bedzie dzialal na starszych PCB!!! Wiem, bo sam testowałem!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Marcin_gps: nie badz egoista Tobie sie nie przyda mi sie nie przyda ale komus napewno ... a poza tym zobacz ile pracy wlozyl Majster zeby zmajstrowac ;) takiego biosa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Oczywiście wersja PCB F1 NIE jest wymagana :lol: PCB F1 jest potrzebne do obsługi athlonaXP. Twój BIOS bez problemu bedzie dzialal na starszych PCB!!! Wiem, bo sam testowałem!!! Napisałem to co producent. Firma zaleca biosy nowsze lub równe Q9.1 tylko do wersji F1 lub nowszej. Zacytowałem producenta. Marcin_gps: nie badz egoista Tobie sie nie przyda mi sie nie przyda ale komus napewno ... a poza tym zobacz ile pracy wlozyl Majster zeby zmajstrowac takiego biosa ... Dzięki za docenienie wkładu. Jedną noc sobie odpuściłem. mam nadzieję że komuś się naprawdę przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...