alco81 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) Aktualny temat rozpoczyna się od postu #9 bardzo proszę o pomoc w wyborze karty graficznej dla "gracza" w cenie około 200 złotych kuzyn upatrzył sobie model: GIGABYTE GeForce CUDA GT430OC 1GB DDR3 Box GV-N430OC-1GL jednak nie orientuję się czy jest on rzeczywiście warty polecenia, bo krzyczące cyfry z pudełka, to zwykle tylko marketing a duże wentylatory na ozdobę :) patrzyłem też do polecanych zestawów na marzec i pierwsza niezintegrowana karta kosztuje 270 złotych, czyli jest zbyt droga :( każda propozycja będzie dobra, gdyż obecnie korzysta ze "zintegrowanego" intela starszej generacji, który ma kłopoty nawet z Metin 2 ;) Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Kup uzywana 4850. NIC innego do 200 nie kupisz nowego do gier. Ten gt430 jest beznadziejny. Podaj specyfikacje komputera razem z zasilaczem (marka, model) Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Ewentualnie możesz szukać 9800gtx lub gts250 czasem można tanio trafić nawet z gwarancją. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 ja ze swojej strony polecę 4770, praktycznie to samo co 4850 a mniej prądu ciągnie i dobrze się kręci. tu masz dwie aukcje na alledrogo 1 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) pomiedzy 4770 (128bit ddr3 640SP) a "pełnym" 4850 ddr5 jest już wieksza roznica. Tym bardziej, ze jest to praktycznie 4870 z nizszymi zegarami. wydajnosc 4770 kuleje w wyzszych rozdzielczosciach. za 200zł możesz mieć uzywke 4850/9800gtx badz jw. gts250. Wszystkie karty sa na porownywalnym poziomie. za 250 masz nowke 4850 z gwarancja. Edytowane 29 Marca 2012 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracjan1987 Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) od kiedy hd4770 ma ddr3? pytanie jaka reszta podzespołów w kompie siedzi, jeżeli zasiłka nie jest najwyższych lotów, to trzeba będzie pomyśleć o wymianie, albo o czymś mocno energooszczędnym. Tak czy inaczej każda z tych kart będzie lepsza od tej 430 a zdecydowanie najsensowniejszy będzie 4850 na ddr5 i najlepiej 1gb ramu. Edytowane 29 Marca 2012 przez Gracjan1987 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Po dłuższym milczeniu uzupełniam temat - być może wypłyną jakieś dodatkowe informacje... Zestaw ten złożyłem osobiście 3-4 lata temu (nie pamiętam dokładnie) wzorując się na konfiguracjach przez Was podawanych... miałem dość trudne zadanie, bo musiałem złożyć CAŁEGO KOMPA łącznie z monitorem i peryferiami za 1000 złotych... nie powiem, było trudno ale się udało: procesor : Intel Pentium Dual Core E2160 @ 1.80 płyta : Gigabyte G31M-S2L pamięc : 1GB (kość GR800D264l5/1G) grafika : Intel G31 (integra) dysk : 80GB (Samsung) napęd : DVD zasilacz : HuntKey 400W AP (mój osobisty, jedyna używana część) wiem, że obecnie jest to bardzo słaby konfig, ale kuzyn zaczął sobie dorabiać na pracach dorywczych i chce trochę tego kompa zmodernizować - wiem, że tu wszystko "niedomaga", ale najbardziej grafika więc od niej chcemy zacząć... w dalszej kolejności więcej ramu, mocniejszy procek, itd. np. NFS Underground na tej zintegrowanej grafice to "zlepek wielkich pikseli" a na mojej "testowej" Radeon X600 wygląda to już "jako-tako" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) ilość ramu też tu niedomaga, nie starczy praktycznie do żadnej gry. Procesor wypadałoby podkręcić, dokupić jeszcze 1-2GB ramu i HD3850/3870, lub jak trafisz to 4850/70. A dalszy upgrade na raty nie ma sensu, jak już to przy następnym zmiana całej platformy na G530+H61+4GB ram (~370zł za całość). Skok wydajności będzie ogromny. Chociaż będzie problem z dyskiem ... Ile ten huntkey ma na linii 12v ? ciężko coś o nim znaleść. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, tak jak nadmieniłem w nagłówku proszę o pomoc w wytypowaniu karty graficznej, która będzie odpowiednio dopasowana do pozostałego sprzętu (przede wszystkim do wydajności procesora) - wszystkie podstawowe parametry są w drugiej linijce tytułu... z wydajności komputera (poza grami) jestem BARDZO zadowolony i nie planuję go podkręcać! Jestem przywiązany do tego zestawu i choć zdaję sobie sprawę, że obecnie można kupić konstrukcje znacznie wydajniejsze to NIE CHCĘ GO SPRZEDAWAĆ ANI WYMIENIAĆ... podkreślam to, ponieważ wykorzystuję ten komputer NIE TYLKO do grania i moc innych podzespołów oraz rozwiązania oferowane przez 1366 są mi po prostu potrzebne! jedyna przewidywana rozbudowa w przyszłości to EWENTUALNA przesiadka na jeszcze mocniejszy procesor (choćby nawet 995), ale to za długi okres czasu... tak, wiem - mogę tego nigdy nie doczekać Chodzi mi o kartę, która optymalnie wykorzysta moc posiadanego przeze mnie obecnie procesora - cena w zasadzie nie gra roli, bo i tak wezmę ją najprawdopodobniej na raty, jednak chciałbym wydusić z tego zestawu "ile się da" (bez podkręcania) i pytam o radę, bo mimo wszystko wydaje mi się, że konstrukcje typu GF6xx czy R7xxx mogą być za mocne, a po co przepłacać za niewykorzystaną moc? Uzupełnię jeszcze tylko, że obecnie korzystam z całkowicie pasywnego ASUS EN9400GT SILENT, i takim moim cichym marzeniem jest żeby nowa karta też była "brandowana" przez ASUS (ale niekoniczenie)... swój poprzedni zakup uzasadniam brakiem większej ilości środków w budżecie po skompletowaniu całego zestawu (około pół roku po premierze 1366); w komputerze pracuje też dysk VelociRaptor 300GB (10k RPM) - to też ma znaczenie w wydajności i płynności działania gier, o ile wiem :) Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez alco81 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) obecnie to nawet seagate 1TB jednotalerzowe są wydajniejsze od twojego potworka 10k :> w sumie mógłbyś go wymienić na SSD bez dopłaty - jak patrze po cenach ;p Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) niestety.... jest jak jest i postep idzie do przodu... wtedy to była jedyna mozliwość na ULTRA-wydajność ;) wówczas nikt nie brał na poważnie korzystanie z SSD które dopiero "raczkowało", a same dyski kosztowały ponad 10tyś. złotych Uzupełnie jeszcze, bo spodziewam się tego pytania, że zasilacz to dokladnie beqiuet! DarkPower PRO P9 750W (wiem, ze nie pasuje rocznikowo do reszty, ale to ze względu na niedawną wymianę gwarancyjną, wcześniej był ten sam, tylko z serii P7) ale to nie o dysku miało być, tylko o grafice :) Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Rozpisałeś się jak nie wiem co , w dodatku częściowo to bzdury . 1 . Ile masz kasy na kartę graficzną lub ile jesteś w stanie za nią dać . 2 . W jakie gry grasz i w jakich rozdzielczościach . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Proszę zapoznać się z regulaminem działu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) zacznę od listu: Szanowny Panie Moderatorze Działu, uważam że posunięcie polegające na połączeniu moich dwóch SKRAJNIE różnych tematów jest zupełnie pozbawione podstaw... owszem, w obu pytam o karty graficzne, ale poniekąd z dwóch różnych biegunów... w temacie poprzednim pytałem o kartę MAKSYMALNIE budżetową, a w temacie drugim pytałem o kartę dostosowaną do moich potrzeb BEZ OGRANICZENIA budżetu... czy nie odnosi SZANOWNY PAN wrażenia, że to jednak NIE JEST to samo? wracając zaś do sedna: ad 1. co do przewidzianego budżetu... hm, jak już wspomniałem - zasadniczo nie ma ograniczenia, gdyż kartę jeśli będzie droższa niż 600 złotych wezmę na raty... jeśli warty uwagi będzie model za 2000 wydam tyle, a jeśli za 1000 będzie odpowiednia to wydam tyle... ot, taki przywilej "ludzi pracujących", bez oczekiwania na kolejne kieszonkowe :) zaznaczam też, że nie szukam jakichś skrajnych ekstrawagancji, typu złoto, platyna i logo z diamentów :) ad 2. co do rozdzielczości, to najczęściej pracuję w rozdzielczości 1280x1024 - być może niedługo zmienię monitor na większy, gdyż jest to część dość luźno związana z "bebechami" i do wymiany praktycznie niezależnie... a w co gram, aktualnie w WoW, GTA IV, Dead Island, Portal 2, NFS:Run, DragonAge... ze względu na słabość aktualnej grafiki zwykle gram w ustawieniach "poniżej przeciętnej" aby zachować przyzwoitą płynność... co prawda jeszcze nie trafiłem na tytuł, którego by się nie dało uruchomić, jednak zdaję sobie sprawę że prędzej czy później to nastąpi; z drugiej strony nie mam parcia na to, że koniecznie muszę grać w rozdzielczościach większych niż FullHD i KONIECZNIE w maksymalnych możliwych deatalach... po prostu, chciałbym kartę skrojoną na miarę do tego - całkiem niezłego - sprzętu :) zależy mi na tym, żeby nie powtórzyła się sytuacja sprzed kilku lat, gdy do Athlona 64 X2 4800, bodajże 2,4GHz zaprzągłem GeForce 7600 i jak się okazało, karta była do tego procesora ZDECYDOWANIE za mocna (pracowała na pół gwizdka) i jeszcze na dodatek na złączu AGP; po prostu, zdaje sobie sprawę, że karty graficzne to obecnie najszybciej rozwijające się komponenty i może się okazać (a prawie na pewno tak jest), że aktualnie "topowe" karty będą zbyt mocne w stosunku do mojego procesora i nie będę im w stanie zapewnić odpowiednio dużego strumienia danych do obróbki Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez alco81 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie wiem po co piszesz tak długie eseje nie wnoszące nic do tematu (w większosci to brednie)... Do takiej rozdzielczości starczy Ci 6850/6870. Tak poza tematem, ciekawość wzięła górę: moc innych podzespołów oraz rozwiązania oferowane przez 1366 są mi po prostu potrzebneCoż to za rozwiazania oferowane przez 1366 sa Ci tak potrzebne? Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez kaijitsu 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Do twojego procesora spokojnie można brać HD7950, z tym, że do takiego monitora nie ma to sensu. Jak możesz wydać 2 tysiaki to weż za tysiaka monitor i za tysiaka kartę - GTX 570 Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez humanoidal 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) dobra, to tym razem krótko: odnośnie "zaspokajania ciekawości" chodzi mi przede wszystkim o te rzeczywiste 36 linii PCI-Express (w tamtych czasach nie miał tego żaden inny chipset poza X58 - jak jest aktualnie nie mam pojęcia ale przypuszczam, że niewiele się zmieniło) wykorzystywanych do obsługi specjalistycznych kart pomiarowych czy jest jakiś model karty 6850/6870, który szczególnie polecacie ? i czy to prawda, że obecnie Radeony są "lepsze" (w sensie, wydajniejszych kart w tym samym przedziale cenowym)? @poniżej: czytałem, prosze Szanownego Moderatora... do wiadomości przyjmuję i postaram się dostosować na przyszłość... jednakże nadal uważam, że to dwa odrębne tematy... to tak samo jakby pytać o alufelgi do porshe i wycieraczki do "malucha" w tym jednym poście w imię zasady, że to i to samochód więc do jednego wora :) Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 zacznę od listu: Szanowny Panie Moderatorze Działu, uważam że posunięcie polegające na połączeniu moich dwóch SKRAJNIE różnych tematów jest zupełnie pozbawione podstaw... owszem, w obu pytam o karty graficzne, ale poniekąd z dwóch różnych biegunów... w temacie poprzednim pytałem o kartę MAKSYMALNIE budżetową, a w temacie drugim pytałem o kartę dostosowaną do moich potrzeb BEZ OGRANICZENIA budżetu... czy nie odnosi SZANOWNY PAN wrażenia, że to jednak NIE JEST to samo? Przeczytałeś w ogóle MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne ? Myślę, że nie. 2. Użytkownik ma prawo do założenia kolejnego wątku w tym dziale jeśli minęły przynajmniej 2 miesiące od daty napisania ostatniej odpowiedzi w jego poprzednim wątku. W przypadku założenia większej ilości wątków w określonym czasie zostaną one połączone, a użytkownik zostanie ukarany według PSO za powielanie istniejących wątków. Zbyt skomplikowane dla szanownego pana? Nie ważne czy wcześniej pytałeś o kartą dla dziadka a teraz pytasz o kartę graficzną do teściowej. Jeśli te reguły ci nie odpowiadają, naciśnij wyloguj. Znów popełniłem błąd, gdybyś dostał 10% i 7dni zpp w promocji od szefa kuchni, nie wypisywałbyś głupot przed Świętami. Tyle ode mnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 z kart za 200-300zł imo zdecydowanie lepiej brać używki. Po co gwarancja na tak tanią kartę, nawet jak padnie nie wiele stracimy, a można zyskać sporo na wydajności, używane jednak są wyraźnie tańsze. Generalnie im droższy i nowszy sprzęt, tym gwarancja ma większy sens. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 dziękuję za odpowiedź, aerial... tak, "dla kuzyna" w grę wchodzą raczej tylko używki... obecnie oczekuję raczej odpowiedzi na "drugi" problem... proszę mi odpowiedzieć, jak mam zaznaczyć, że pierwszy problem jest juz nieaktualny :) (jak widać łączenie postów "bo tak, byle trzymać się zasad" ma wady) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) Skoro i tak już poruszono tu ten temat to pospamuje :) 2. Użytkownik ma prawo do założenia kolejnego wątku w tym dziale jeśli minęły przynajmniej 2 miesiące od daty napisania ostatniej odpowiedzi w jego poprzednim wątku. W przypadku założenia większej ilości wątków w określonym czasie zostaną one połączone, a użytkownik zostanie ukarany według PSO za powielanie istniejących wątków.Również uważam to za beznadziejną zasade - tworzy sie straszny bałagan, też niedawno skończyłem z tematem w którym poruszałem z 5 niezależnych kwestii i w końcu nie wiadomo było o co chodzi ;p Rozumiem gdyby przybywało tu po 50 tematów dziennie i było z 200 aktywnych userów - ale tu w porywach są dochodzą 3/day przy ~5 aktywnych, udzielających odpowiedzi uzytkownikach, w większości moderatorach/redaktorach :) Co do kart 6850/6870 - bierz tą która ma lepsze chłodzenie/dłuższą gwarancje :) Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez Chemik16 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 W moim przekonaniu, aerial odpowiadał na "drugi problem", dla rozdzielczości 1280x1024 najkorzystniej kupić używkę w przedziale 200-300zł. Po co kupować potwora za 1000zł, jeśli wystarczy używka za 200-300zł? Pierwszy post jest "wzorcowy", wszystko jest jasne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) czy TO jest dobra propozycja? (jedna z najtańszych ofert, sklep "dość znany" i jeszcze fajny bonus) czy warto dopłacać za przedłużenie/rozszerzenie gwarancji? Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nie. XFX ma lepsze chłodzenie i jest tańszy. W podobnej cenie jest też gigabyte, który ma 3 lata gwary i też lepsze chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 mówisz, że nie przywiązywać się ślepo do ulubionego brandu (ASUS), tylko brać "najdroższą" czyli TĄ (przy tych cenach 50 złotych nie robi już różnicy) ponawiam pytanie, czy warto brać "dodatkowe" gwarancje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Obecnie różnica w cenie między tymi kartami to ledwie 9 zł. Nieco taniej masz jeszcze model XFX, który również powinien mieć dobre chłodzenie: Karta graficzna XFX Radeon HD 6870 Dual Heatpipe 1GB DDR5 PCI-E BOX - Karty graficzne - Sklep internetowy Agito.pl Jego wadą jest z kolei krótsza gwarancja od modeli Asusa / Gigabyte. Do jednej marki tak czy inaczej nie ma co się przywiązywać. Ile kosztuje to przedłużenie gwarancji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) z gwarancjami jest spore zamieszanie, bo jest ich wiele rodzajów, przy czym generalnie są przedłużenia (dotyczące tylko naprawy) oraz rozszerzenia (czyli forma "ubezpieczenia" na wypadek kradzieży) lub opcje łączone... można o tym przeczytać w sklepie Agito na zakładce "gwarancja" (obok opisu produktu i opinii) biorąc pod uwagę tylko opcje przedłużeń, to 69 do czterech i 104 do pięciu :) wspomniane 50 złotych dotyczyło rozrzutu - ceny kart 6870 są obecnie w przedziale 650 do 709 w Agito.pl Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Ja mam tego XFX 6870 Dual Heatpipe i muszę przyznać, że chłodzenie jest bardzo ciche. Dopiero pod mocnym obciążeniem słchać lekki szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) korzystając z otwartego tematu i żeby się nikomu nie narazić, zapytam tutaj: 1. czy zmieniło się coś odnośnie architektury i czy nadal tylko X58 ma dużą ilość rzeczywistych linii PCI-X? 2. która karta jest wydajniejsza - Radeon X600 czy GeForce 9400GT? Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez alco81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Chodzi Ci o PCI-e 2.0 16x? Każde 16x ma 82x2 oby dwie karty to padaki - 9400gt szybsza. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...