Skocz do zawartości
BinoKomputer

Upgrade staruszka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Posiadam kompa z sygnaturki. Myślę o jakieś modernizacji. Laptop praktycznie robi wszystko, a stacjonarka tylko stoi. Tak więc wpadłem na pomysł aby go sprzedać i na wakacje (dokładnie na Diablo 3) dołożyć i kupić jakiś nowy zestawik. Możliwe że zastanawiacie się po co mi stacjonarka skoro laptop robi wszystko. Odpowiedź jest prosta lubię pobawić się w OC i pograć na 24 calach (lapek 15 cali i OC nie bardzo wchodzi w grę). Wydaje mi się że lepiej sprzedać bebechy jak najwcześniej póki jeszcze jest to w miarę opłacalne. Za wymianą przemawia także gwarancja (na stacjonarkę się już skończyła).

Pytanie jaka platforma. Wole AMD z tego względu że nie zmieniają podstawki tak często jak Intel.

Budżet: powiedzmy ze sprzedam to co mam na części 1200-1400 zł, dołożę 1000 zł wiec całość 2400zł na modernizacje.

Czekam na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Dość optymistycznie podchodzisz w kwestii tego co dostaniesz za sprzęt

2. Sprzęt do Diablo powinien wystarczyć

3. Jeżeli wymieniasz sprzęt pod grę to lepiej zaczekaj na tą grę. GF3Ti była reklamowana jako karta pod Doom 3, a jak się skończyło wszyscy wiedzą ;)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za ten sprzet jak dostaniesz 900zł to będzie i tak dobrze. Nie ma sensu kupować coś do przodu pod dana gre. Lepszym wyborem bedzie sprzedaz tego gts'a za 150zł i kupienie minimum 6770. Bedzie sie mniej grzal, mniej zarł pradu i do diablo styknie. Procka masz podkreconego, zasilacz da rade.

Wole AMD z tego względu że nie zmieniają podstawki tak często jak Intel.

Z takim twierdzeniem nie byłbym taki pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MINI REGULAMIN DZIAŁU - PROSZĘ KONIECZNIE PRZECZYTAĆ ! - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne

1. Jeśli masz zamiar dokonać zakupu w terminie późniejszym niż 1 tydzień od założenia wąteku wstrzymaj się z jego założeniem.

11. Forum nie jest przeznaczone do wyceny sprzętu komputerowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...