anyzs Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Witam Posiadam płytę główną jak w tytuli i chciałem ją trochę odmłodzić. Kupiłem kontroler USB 3.0. Jako, że zostało mi tylko wolne gniazdo PCI Express x1 więc podłączyłem kontroler do tego gniazda. Niestey, windows nie wykrywa tego urządzenia. Proszę o pomoc. Mój sprzęt: mobo: Foxconn P35A-S proc: Q6600 (G0), niekręcony) zasiłka: Seasonic S12-650 Energy+ HDD: SSD Revo Drive 110GB, i jakieś tależowce Grafa: Gforce 7900GS (niekręcona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Podstawowe pytanie - kontroler jest w wersji PCI czy PCI-E . Może potrzeba do niego sterowników . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 1/ Zbiorczy temat o P35A/P35A-S nie powstał po to by zakładać kolejne topiki i robić śmietnik na forum 2/ Podaj model tego kontrolera 3/ Podaj wersję BIOSu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anyzs Opublikowano 6 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2012 (edytowane) BIOS P43 (defoultowe ustawienia) Wypiąłem revodrive z górnej PCI Express x16 i wpiąłem w to miejsce kontroler (i-TEC PCIe Card 2x USB3.0 SuperSpeed). Urządzenie pięknie się instaluje, wszystko smiga. Po przełozeniu kontrolera do PCI Express x1 nie widac kontrolera w windowsie... port pci-express walniety ? cos w biosie ( przeciez jest defoult) kiedys probowalem podlaczac pod ten port moje revodrive ale ten sam efekt. nie wiem czy przypadkiem revo nie dzialalo bo na tym porcie jest podawane mniej pradu. jakies pomysly ? :mur: Edytowane 6 Kwietnia 2012 przez anyzs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arroyo Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 @anyzs A czy nie jest tak, że revodrive wymaga do poprawnej pracy PCI Express x4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anyzs Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 pewnie tak, ale ja mam problem z kontrolerem usb3.0 a nie z revo drive. dodam jeszcze że podłączyłem dodatkowe zqasilanie molex do tego kontrolera, ale to nic nie zmienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...