szefu91 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam. Nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem zakładając nowy temat, ale przyczepione odnośniki prowadzą do archiwum. Bardzo prosiłbym o doradzenie mi w wyborze nowego zasilacza, gdyż wczoraj padł mi Pentagram 460W, z którego notabene byłem bardzo zadowolony, a teraz jadę na zasilaczo-podobnym Logicu i sądzę, że mimo, iż ten zasilacz jest nowy zbliżam się do mety. Także bardzo proszę o wszelkie merytoryczne porady, linki na allegro, propozycje w rozsądnej cenie, tj. do 200-250 zł. Na komputerze gram sporadycznie; rzadko, ale jak już siądę to robie to po kilka godzin. Sprzęt sprzed bodajże 5 lat, ale mam w planach wymianę karty graficznej i procka. Aktualnie: 2gb ram, geforce 9600 gso, proc athlon dwurdzeń 2.6, windows 7. Z góry dzięki, i wesołych świąt! Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakieś konkretne wymogi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Czy chcesz nowy z gwarancją, czy może być używany z allegro? Seasoniki S12 500-600W na allegro latają bardzo tanio (~200zł), dobry wybór. Biorąc pod uwagę budżet zakładam ze nie zależy ci na odpinanych kablach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu91 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Jakieś konkretne wymogi? Byleby działał. Najlepiej tak z trzy lata. Nie znam się. Czy chcesz nowy z gwarancją, czy może być używany z allegro? Seasoniki S12 500-600W na allegro latają bardzo tanio (~200zł), dobry wybór. Biorąc pod uwagę budżet zakładam ze nie zależy ci na odpinanych kablach. Nowy with gwarancja w pakiecie. Kable odpinane zbędne. Rzucę okiem na te, które polecasz. Dzięki. Proszę o więcej opinii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) XFX core 550/650. http://www.morele.net/zasilacz-xfx-core-550w-120mm-80-p1-550s-xxb9-oem-379507/ OCZ ZS 550, http://www.morele.net/zasilacz-ocz-zs-550w-135-80-plus-bronze-ocz-zs550w-eu-413359/ Be Quiet! Pure Power L7-530W http://www.morele.net/zasilacz-be-quiet-pure-power-l7-530w-80plus-activepfc-2x12vrails-2xpci-e-bn106-oem-244061/ Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Be Quiet Pure Power L7 530W jest kompletnie nieopłacalny, najlepiej skupić się na podanym wyżej OCZ / XFX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 jw. Sam ostatnio miałem podobny dylemat, ponieważ w moim starociu trafo zaczęło niesamowicie syczeć. Planowałem wydać również max 250zł, ale w ostateczności dołożyłem 50zł i wziąłem Thermaltake Toughpower XT 575W. Skłoniła mnie głównie dłuższa, 5 letnia gwarancja, zastosowanie polimerowych kondów, modularne okablowanie. Jeżeli nie zamierzasz dorzucać grosza to bierz XFX lub OCZ z posta kaijitsu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu91 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Dzięki bardzo ludzie! Wezmę prawdopodobnie tego OCZ. Wesołych Świąt! A i jeszcze natrafiłem na coś takiego : http://allegro.pl/silverpower-seasonic-500w-sp-ss500-gwarancja-i2251502687.html http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-sp-530pcweu-oem-442655/ Godne to to uwagi? Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez szefu91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 ten z pierwszego linka to remarkowany Seasonic s12, czyli dobra budzetowa platforma. Zasilacz na pewno używany i (może) poserwisowy. Dlatego taki tani.O ile tylko używany jak napisano w aukcji, lub nawet serwisowany-ale prawidłowo - to bardzo dobra zasiłka do budżetowego lub średniego kompa. Uciągnie praktycznie każdy zestaw z pojedynczą kartą graficzną. Tego z linka z moreli nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefu91 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Dobra to wygląda na to, że zostanę przy tym OCZ, bądź skłonie się do Thermaltake'a, bo jego również mi polecano. Dzięki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Ten thermaltake wygląda nieźle, robota firmy HEC, masz recke: Thermaltake SP-530PCWEU Review | bit-tech.net wypadł dobrze, a nówka ze sklepu zawsze pewniejsza niż używka. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Gerlath Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...