Skocz do zawartości
szefu91

Nowy zasilacz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem zakładając nowy temat, ale przyczepione odnośniki prowadzą do archiwum.

Bardzo prosiłbym o doradzenie mi w wyborze nowego zasilacza, gdyż wczoraj padł mi Pentagram 460W, z którego notabene byłem bardzo zadowolony, a teraz jadę na zasilaczo-podobnym Logicu i sądzę, że mimo, iż ten zasilacz jest nowy zbliżam się do mety.

Także bardzo proszę o wszelkie merytoryczne porady, linki na allegro, propozycje w rozsądnej cenie, tj. do 200-250 zł.

Na komputerze gram sporadycznie; rzadko, ale jak już siądę to robie to po kilka godzin. Sprzęt sprzed bodajże 5 lat, ale mam w planach wymianę karty graficznej i procka. Aktualnie:

2gb ram, geforce 9600 gso, proc athlon dwurdzeń 2.6, windows 7.

Z góry dzięki, i wesołych świąt!

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś konkretne wymogi?

Byleby działał. Najlepiej tak z trzy lata. Nie znam się.

Czy chcesz nowy z gwarancją, czy może być używany z allegro?

Seasoniki S12 500-600W na allegro latają bardzo tanio (~200zł), dobry wybór. Biorąc pod uwagę budżet zakładam ze nie zależy ci na odpinanych kablach.

Nowy with gwarancja w pakiecie. Kable odpinane zbędne. Rzucę okiem na te, które polecasz. Dzięki.

Proszę o więcej opinii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jw. Sam ostatnio miałem podobny dylemat, ponieważ w moim starociu trafo zaczęło niesamowicie syczeć. Planowałem wydać również max 250zł, ale w ostateczności dołożyłem 50zł i wziąłem Thermaltake Toughpower XT 575W. Skłoniła mnie głównie dłuższa, 5 letnia gwarancja, zastosowanie polimerowych kondów, modularne okablowanie. Jeżeli nie zamierzasz dorzucać grosza to bierz XFX lub OCZ z posta kaijitsu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo ludzie! Wezmę prawdopodobnie tego OCZ.

Wesołych Świąt!

A i jeszcze natrafiłem na coś takiego : http://allegro.pl/silverpower-seasonic-500w-sp-ss500-gwarancja-i2251502687.html

http://www.morele.net/zasilacz-thermaltake-sp-530pcweu-oem-442655/

Godne to to uwagi?

Edytowane przez szefu91

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten z pierwszego linka to remarkowany Seasonic s12, czyli dobra budzetowa platforma. Zasilacz na pewno używany i (może) poserwisowy. Dlatego taki tani.O ile tylko używany jak napisano w aukcji, lub nawet serwisowany-ale prawidłowo - to bardzo dobra zasiłka do budżetowego lub średniego kompa. Uciągnie praktycznie każdy zestaw z pojedynczą kartą graficzną.

Tego z linka z moreli nie znam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi