watcheer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Witam, zainstalowalem windows 7 na swoim pc, bo stweirdzilem ze i tak xpekowi przydalby sie format a czas pojsc z reszta swiata. Moj sprzet to e8400 GA ep31-ds3l hd4870 1gb do tego 4 gb ramu ddr2, nie potrafie pojac tego jak w idlu, zuzycie procesora wdg menadzera wynosi ponad 60 procent? Macie jakies rady na to, raz ze wplywa to wszystko na obroty chlodzenia, wiec jest juz dosc glosno, a dwa zuzycie energii. Wiec prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Czytałeś ten temat? 15% zuzycia cpu w idle (windows7 x64) - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Jeśli nie to go przejrzyj. Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Tak czytalem, jednak niewiele mi to pomoglo, jedyne procesry w mendagerze jakie zuzywaja procesor to system + jego bezczynnosc i dwm.exe.. Bo mowie system jest swierzo postawiony.. brak zbednych aplikacji czy gier.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alco81 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 automatyczne przeglądanie aktualizacji przez system, ściąganie ich a zawłaszcza instalacja (szczególnie pakietów .NET) jest dość mocożerna... być może to aktualizacje do antywirusa (choćby do Essentiala) albo do Defendera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 antywirusam zadnego nie posiadam, automatyczne aktualizacje wylaczone.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 http://img703.imageshack.us/img703/5123/processexplorerscreen.jpg oto screen z process explorera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Bedzie w stanie ktos mi pomoc bo nie powiem troche mnie to martwi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Wylacz Aero i zobacz czy cos sie zmieni. Przy okazji zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Daj oba logi z OTL (na wklej.org i podaj link). Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Wklejka #728000 – Wklej.org ----> Extras Wklejka #728002 – Wklej.org ----> OTL Skanowalem mbamem jedyne co bylo nie tak to wpisy w rejestrze odnosnie wylaczonego firewall, antiwirusa i update w windowsie. odnosnie wylaczenia aero, wylaczylem wszystko co mogloby spowalniac system z tych windowsowskich upiekszaczy, nic nie pomoglo caly czas stoi > 60 procent. Patrzylem temp to rdzenie sa po 70 st.. mam e8400 nie wiem cyz tak powinno byc czy tez nie, dodam ze sprawdzalem w everescie wiec moze w realu sa nieco nizsze Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez watcheer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheUn4seen Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Spróbuj wyłączyć Aero całkowicie: net stop uxsms (ewentualnie w uslugach "desktop window manager"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Uzyj USBFix, opcja Vaccinate. Zainstaluj aktualizacje z Windows Update. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wylaczalem, niczego to nie zmienia. Jak tam te logi wygladaja, bo na tym sie nie znam kompletnie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Wygladaja ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 USBfix nic nie zmienilo, nie mam oryginalnego systemu, jednak pobieralem wersje z marca tego roku z zintegrowanym sp1, wiec mysle ze z aktualizacjami problemu nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
watcheer Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 zainstalowalem xp, uzycie cpu w winampem i mozilla w tle <5 %.. temp spadly o ponad 15 st, nie mam pojecia dlaczego tak sie dzialo przy tej 7.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...