Jhkill Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam. Przymierzam się do zmiany wysłużonego, 10 letniego Pc'ta. Nie jestem na bieżąco ze sprzętem. Mój budżet mieści się w granicach 2500-2700zł. Potrzebuję: - obudowa; - płyta główna; - zasilacz; - procesor; - RAM; - karta graficzna; - dysk twardy; (min. 500GB, max. 1TB) (lepiej kupić dwa dyski 500GB czy jeden 1 TB?) Generalnie chciałbym, aby była to dość mocna maszynka, żeby wytrzymała kilka lat. Ma służyć głównie do internetu, muzyki, filmów, pracy biurowej, czasem obróbki video i zdjęć (raw'y). Baardzo rzadko do grania, jeśli już, to chciałbym aby PC potrafił uciągnąć STALKERA (wszystkie części) na max. ustawieniach (da się to osiągnąć w tym budżecie?). Nie zamierzam nic podkręcać, chociaż gdyby była taka możliwość, to lekki OC by nie zaszkodził ;) Dobrze by było aby zestaw był cichy. Miałem zestaw kupić za jakieś półtora miesiąca, najdalej w lipcu/sierpniu. Ale nie wiem czy jest sens to odkładać. Czy są spodziewane jakieś super nowości, które by spowodowały obniżenie cen "gorszych" części? Hmm...to chyba tyle na tą chwilę. Z góry dziękuję za pomoc :) Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Jhkill Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zaraz wychodzi Ivy, intelowcy beda wyprzedawac swoje SB :D Nie wiem jak sam intel, czy obnizy ceny prockow na SB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Małe szanse na wyraźne obniżki. Były już takie przypadki wcześniej z innymi procesorami, gdy wychodziła nowa rewizja w nowszej technologii, odpowiedniki nie taniały, poza falą używek bo część ludzi koniecznie chce wymienić procesor na nowszy (mimo że to nieopłacalne). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...