Skocz do zawartości
Jhkill

Zestaw do 2500-2700zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Przymierzam się do zmiany wysłużonego, 10 letniego Pc'ta. Nie jestem na bieżąco ze sprzętem. Mój budżet mieści się w granicach 2500-2700zł.

Potrzebuję:

- obudowa;

- płyta główna;

- zasilacz;

- procesor;

- RAM;

- karta graficzna;

- dysk twardy; (min. 500GB, max. 1TB) (lepiej kupić dwa dyski 500GB czy jeden 1 TB?)

Generalnie chciałbym, aby była to dość mocna maszynka, żeby wytrzymała kilka lat. Ma służyć głównie do internetu, muzyki, filmów, pracy biurowej, czasem obróbki video i zdjęć (raw'y). Baardzo rzadko do grania, jeśli już, to chciałbym aby PC potrafił uciągnąć STALKERA (wszystkie części) na max. ustawieniach (da się to osiągnąć w tym budżecie?). Nie zamierzam nic podkręcać, chociaż gdyby była taka możliwość, to lekki OC by nie zaszkodził ;)

Dobrze by było aby zestaw był cichy.

Miałem zestaw kupić za jakieś półtora miesiąca, najdalej w lipcu/sierpniu. Ale nie wiem czy jest sens to odkładać. Czy są spodziewane jakieś super nowości, które by spowodowały obniżenie cen "gorszych" części?

Hmm...to chyba tyle na tą chwilę.

Z góry dziękuję za pomoc :)

Edytowane przez Jhkill

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Małe szanse na wyraźne obniżki. Były już takie przypadki wcześniej z innymi procesorami, gdy wychodziła nowa rewizja w nowszej technologii, odpowiedniki nie taniały, poza falą używek bo część ludzi koniecznie chce wymienić procesor na nowszy (mimo że to nieopłacalne).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi