Jabar83 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie znalazłem żadnego tematu, a wyciekł jakiś zwiastun z Resident Evil 6. Z zapowiedzi wynika że będzie wersja na konsole i na PC również . Tym razem jedziemy do Chin. Powróci Leon Kennedy. Osobiście mam mieszane uczucia, aczkolwiek zapowiada się to lepiej niż Resident Evil 5. Bardziej mrocznie czyli tak jak w starych residentach. Martwią mnie jedynie wcześniejsze plotki jakie można było czytać na portalach. A mówiące o tym że Capcom w 6 części ma jeszcze bardziej iść w stronę strzelanki niż Survival'u. Opierając się na kiepskiej wg. mnie ostatniej części Operation Racoon City. http://www.youtube.c...d&v=dRN0vmMNy0c Trochę informacji o samej fabule i głównych postaciach w grze: http://www.gry.banzaj.pl/Resident-Evil-6-Capcom-zdradza-szczegoly-nowej-rozgrywki-44828.html Premiera październik/listopad. Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Chciałem założyć dawno temu temat jak wyciekło pierwsze info o re6 ale jakoś tak z braku czasu nie założyłem. Jakiś porządny opis w 1 post-cie zobowiązuje :), a trochę już informacji o fabule/postaciach jest. Cieszy powrót zombiaków, koniec wieśniaków, wygląda na to, że wcielimy się w kilka znanych postaci w kilku miejscach na świecie. Jak to zwykle w przypadku RE bywa, jest to jeden z tych tytułów na które taki stary dziad jak ja potrafi jeszcze czekać jak napalona nastolatka :P Niemniej jednak wkleję logo z re6 (tak naprawdę leciutki retusz, w rzeczywistości oryginał jest bardzo podobny do tego poniższego symbolu 6-stki) bo od momentu jego pojawienia się aż huczało w necie od "giraffe getting a blowjob" :lol2: Czy naprawdę twórcom takich grafik brak jest wyobraźni? Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez ojejku 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) W zasadzie to chciałem wrzucić tylko zwiastun. Nie doszukiwałem się większych informacji a że nie było tematu to go założyłem. Dołożyłem linka z kilkoma informacjami o fabule i postaciach. Oczywiście warto już tu wspomnieć że będzie 3 bohaterów. W tym na pewno Leon i Chris. Chris ma walczyć z zombiakami w Chinach. Wspomniano też coś zakożonym Prezydencie USA z którym ma się zmierzyć Leon (RE4 ?) i sprawa najbardziej istotna. Otóż będzie można biec i strzelać jednocześnie. Także to jest duża zmiana Co do loga to faktycznie ch.. to znaczy nie podoba mi się i tak ;) Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 @Devil mówiłem tylko i wyłącznie o sobie. Fajnie, że założyłeś temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) Wracając do sprawy strzelania w miejscu. Wielu narzekało na to w RE 4 i RE 5. Mnie to akurat tak nie przeszkadzało gdyż wychowałem się na starych częściach grając jeszcze na PSX i PC (piękne czasy ;) ). Otóż dla mnie to był pewien element odróżniający tą grę od innych. Będąc w chordzie zombiaków nie mogąc się ruszyć trzeba było się sporo napocić by ubić wszystkich nie tracąc przy tym zbyt dużo energii. Do tego dochodziły elementy oszczędzania amunicji i jej zbierania. Czyli prawdziwy Survival Horror. Dlatego średnio mi się podobało rozwiązanie w RE 4 i 5, gdzie amunicji rzadko co brakowało. Gdyż zostawiały je zombiaki czy raczej coś co miało być zmutowane przez wirus. Bo starych zombiaków z RE 1,2,3, CV nie przypominały. Nie mówiąc już o tym rozpuszczaniu się ich po zabiciu. Wiele można zarzucić RE 5, bo RE 4 miała jeszcze jako taki klimat. W zasadzie RE 5 ratuje tylko świetna grywalność i jak tej nie zabraknie i będzie klimat zarażanego miasta w nocy (misje z Chris'em w Chinach) to mi tu zupełnie wystarcza. Czekam cierpliwie i mam nadzieję że tego nie spartolą. Zresztą zawsze mogę wrócić do starych części. p.s ehh ta muzyczka z Save Room'ow w RE 2 i 3.. ;) http://www.newgrounds.com/audio/listen/84009 Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...