Skocz do zawartości
PoGo

r9700, a r9800 - bios

Rekomendowane odpowiedzi

po co to robic biosem sciagnij sobie nowe sterowniki omega www.omegacorner.com i one maja mozliwosc zamiany karty z 9700 na 9800pro - u mnie dziala :) (tak karte wykrywa windows) pozdro

Wprawdzie nie jest to pełne 9800, ale już nie dużo mu brakuje :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyższa wydajność z FSAA i Anizo.

dokladnie tak jest, przy wlaczonych aniso i fsaa wydajnosc znaczaco wzrosla ale domyslam sie ze to przyczyna nowszych sterow (3.4) niz tego ze wykrywa jako 9800pro, wedlug mnie to tylko bajer ze tak pokazuje i fajnie wyglada :P pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie tak jest, przy wlaczonych aniso i fsaa wydajnosc znaczaco wzrosla ale domyslam sie ze to przyczyna nowszych sterow (3.4) niz tego ze wykrywa jako 9800pro, wedlug mnie to tylko bajer ze tak pokazuje i fajnie wyglada :P pozdro

Włąsnie, że nie. Na Catalystach 3.2 też robiłem ten numer i też poprawiało wydajnośc z FSAA i Anizo. :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie macie racje. Po co sie bawic biosami jak starcza omegi, tak z ciekawosci sie glownie pytal. Niedlugo kupie kompa (lada dzien:D ) i chyba wezme r9700 od FICa, albo jakies nonpro tez FICa albo szafirka.

A te nonpro jak pujda jako 9800 ? trzeba jakies chlodzenie na pamiatki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, postepowalem tak jak pisalo na omegacorner.com, czyli odinstalowalem AIT Control Panel i tweakery, i nie chce chce mi sie zrobic instalacja HAcked Drivers  :( 

Jak odinstalowac te badziewie :?:

Spróbuj driver cleanerem. Zresztą musisz popróbować z tymi Omegami, tez miałem problem z ich zainstalowaniem,a le w końcu się udało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL....zrobilem reczna instalacje poprzez "Aktualizuj sterownik" i podalem mu lokalizacje z folderu Program Files (tam gdzie siedza Omegi) i brakowalo mu jakiegos pliku ATIxx.sys, ale znalazlem go w katalogu HAcked. Zainstalowalem tak dla obu urzadzen (primary i secondary), ale teraz wykrywa jako R9700PRO i nie ma control panelu :evil: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąsnie, że nie. Na Catalystach 3.2 też robiłem ten numer i też poprawiało wydajnośc z FSAA i Anizo. :-).

no to fajnie :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też miałem problemy z instalacją sterów OMEGI na 3.4 bo nie chciał mi mojego radeona rozpoznać jako 9800. Ale skoro po dobroci niechciał to ręcznie ustawiłem we właściowściach kartę jako RADEON 9800 PRO z secondary zrobiłem to samo i działa wszystko super. Widze zwłaszcza na colinie 3 przyspieszenie gdy mam włączony 4xAA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek24 :arrow: mozesz przyblizyc bardziej jak to zrobiles recznie :?:

Wyczytalem na jakims zagranicznym forum ze te puste pola z X-sami zdarzaja sie wielu ludziom podczas instalacji Hacked Drivers. Podobno problem tkwi w niezgodnosci wersji jezykowej Omeg i Windowsa :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek24  :arrow: mozesz przyblizyc bardziej jak to zrobiles recznie :?:  

Wyczytalem na jakims zagranicznym forum ze te puste pola z X-sami zdarzaja sie wielu ludziom podczas instalacji Hacked Drivers. Podobno problem tkwi w niezgodnosci wersji jezykowej Omeg i Windowsa  :?

:) Co ja zrobiłem a nic takiego wielkiego. W XP w menadrzeże urządzeń wybrałem właściwości radeona 9700/9500 :P potem aktualizacje sterownika potem dotarłem do listy możliwych do wyboru z listy kart graficznych kompatybilnych, od znaczyłem to dziadostwo "wyświetl tylko zgodne urządzenia"(czy jakoś tak to się zwało) pokazała mi się cała lista radeonów wybrałem r9800 PRO i windows to przyklepnoł i tyle :) Potem to samo zrobiłem z "secondary" i działa :) Jaśniej nie potrafie tzn krok po kroku bo nie mam XP w pracy :)

Ale mam na jednym kompie zaraz sprawdze i podam ci krok po kroku :P[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój komputer -> właściwości -> menadżer urządzeń -> sprzęt -> karty graficzne -> radeon 9700/9500 -> właściwości -> sterownik -> aktualizuj sterownik -> zainstaluj z listy lub określonej ... -> nie wyszukuj, wybiore sterownik do zainstalowania -> odznaczam pokaż zgodny sprzęt -> wybieram RADEON 9800 PRO -> dalej i po wszystkim :) przeładuj jeszcze kompa :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...