gronio89 Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) a ja mam pytanie odnosnie polecanych monitorow w zestawach. musze cos wybrac poniewaz pozbylem sie mojego benq g2220hd(z ktorego bylem zadowolony). moj ostatni nabytek LG M2380 okazal sie niewypalem, podswietlenie led jest ladne, kolory zywsze ale za to oczy strasznie bola nawet na przyciemnionym obrazie(szczegolnie gdy czyta sie cos na ekranie, pomimo przyciemnienia jak na benq czcionki sa duzo mnie wyrazne). pewnie kiepska matryca. wg mnie troche za bardzo wielofunkcyjny jak na monitor. (bardziej TV niz monitor). Na monitorze benq czcionki są jednak wyraźniejsze. chcialem celowac wlasnie w 22" 23" 24" - napewno led(cos z polecanych?) czy warto kupowa ips do domu bez zastosowan profesjonalnych. chcialbym miec jaknajlepszy obraz i optymalna wielkosc za odpowienie pieniadze. moge przeznaczyc 700zl. ktos ostatnio zakupowal jakis monitor i moze podzieli sie doznaniami? Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Dell U2312HM, polecam. Świetna jakość obrazu, nie zmienia kolorów pod kątem, możliwość regulacji, wykonanie, gwarancja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) a jak wypada on na tle polecanych w zestawach? nie ma smużenia w grach czy filmach? a ktos mial doczynienia z tym monitorem: http://www.agito.pl/monitor-asus-23-6-led-ve247h-gwarancja-agito-2492-451811.html?utm_content=451811&utm_source=skapiec.pl&utm_medium=Feed&utm_campaign=wszystkie nie wiem czy ips przyda mi sie. Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Dobre kolory i kąty widzenia chyba są przydatne... Ja nie widzę żadnych wad tego della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Ja nie widzę żadnych wad tego della. Musiales dobrze trafic. Moj brat uzywa tego della i po 2 dniach uzytkowania martwy piksel. Jesli dasz rade poluj na poprzednika, u2311. Ma o wiele lepszy kontrast, glebsza czern-co jest b.wazne w przypadku grania. Uwierz mi ze przez 2 tygodnie szukalem U2311H w calej anglii i nigdzie nie znalazlem, wiec dlatego jako alternatywa wybralismy U2312HM Calibrated Black depth - The U2311H wins comfortably here with a lower calibrated black depth of 0.14, compared with 0.17 of the U2312HM. A bit of a shame that black depth is not as good on the U2312HM as the new U2412M model. Calibrated Static Contrast Ratio - as a static number of 857:1, the U2311H is the best in this test. The U2312HM only managed 710:1 which is good for an IPS panel, but not great. Dynamic Contrast Ratio (DCR) - Neither really work at all, but the higher static CR of the U2311H means that DCR is 990:1, whereas the U2312HM's CR takes a hit when DCR is enabled and we only managed to measure a DCR of 595:1. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Ale w przypadku martwego piksela chyba przysyłają ci nowy monitor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 skoro tak to poluje na U2311H :) ogolnie wrazenie sprawia bardzo dobre ten monitor, chyba nawet lepsze niz jego nastpeca. U2311H dostepny tylko na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoko Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) Ale w przypadku martwego piksela chyba przysyłają ci nowy monitor? Oczywiscie ze wymienia na gwarancji ale i tak braszka nie chcial sie w to bawic i tak juz zostal. Fakt, faktem-martwy piksel nie pojawil sie po roku itp.uzytkowania tylko praktycznie na drugi dzien. Gronio89-gdybym byl w polsce z miejsca kupilbym U2311H a tak naszukalem sie po angielskich stronach i d&^a Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez hoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...