Gacex Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam Ten zasilacz bedzie miał niedługo 5 lat. Jakieś kilka tyg temu zaczęło śmierdzieć z zasilacza, rozkręciłem go i wyczyściłem z dość dużej ilości kurzu i niby było ok. Wczoraj jednak znowu śmierdziało, tym razem dość dokładnie wyczyściłem go z kurzu jednak bez skutku.Dodam że wiatraczek oczywiście działa :P Zauważyłem że jedna z cewek prawdopodobnie jest w jednym miejscu przypalona bo to z tamtego miejsca śmierdzi. Komputer działa normalnie a smród nie jest taki okropny aż :P Czy konieczna jest wymiana zasilacza czy da sie coś inngego zrobic? Z góry dziękuje za pomoc to reszta komputera Asus P5B premium Q6600 2.4 nie podkręcany na obecną chwile 4*1gb ram asus eah5770 cucore be quiet straight power e5 Tutaj specyfikacja moc 400w Ilość wentylatorów 1 Wielkość wentylatorów (cm) 12 Ilość obwodów +12V 2 Prąd dla obwodów +12V (A) 14/16 Łączny prąd dla obwodów +12V (A) 22 Prąd dla obwodu +5V (A) 28 Prąd dla obwodu +3.3V (A) 30 Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez Gacex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master_electronic Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Daj do naprawy to wymienią tą cewkę i sprawdzą obwody albo kup nowy zasilacz zanim ten zjara Ci kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...