Skocz do zawartości
DaRoN

ZOTAC GeForce GT430 - po prostu nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano. Otóz niedawno stwierdziłem, że skoro nie gram na komputerze (okazjonalnie coś słabego sobie puszczę) oraz, ze chcę mieć ciszę, oraz co w sumie głównym powodem jest - że usmażyłem 7900GS od Galaxy to kupię sobie jakiegoś małego pasywniaczka.

Wybór padł na GT430, jako, ze jest mocniejsze od 7900, pasywne, orazo szczędniejsze. Wczoraj dokonałem więc zakupu, ale niestety... nie działa. Objawy są okrutnie mi nie znane, jako, że z obiegu nieco wypadłem.

Karta raz pozwala wejść do Windowsa (ori Windows 7 x86-64 SP1 PL), raz nie, zależy to od nastroju. Inaczej - Windows startuje, ale nic na ekranie nie ma. Dziś będę miał ze sobą służbowego lapka to sprawdzę, czy komputer działa, bo stoi na nim serwer VNC.

Kolejnym symptomem choroby jest również to, że jakiekolwiek "wspomaganie sprzętowe" zawiesza jednostkę całą. Co ciekawe Aero w Windows 7 działa. Ale już YouTube zawiesza kompa. Film 720p również. Komputer sam się nawet czasami potrafi zawiesić. Dwukrotnie też zawiesił się przy odpalaniu pulpitu w magicznym miejscu "Zapraszamy".

PC SPEC:

DFI BI LP P43-T34 z najnowszym biosem (nie katujcie mnie o numerek, i tak nic nie da bo strona DFI nie działa, albo się przede mną ukrywa od długiego czasu) - swoją droga, że ta płyta nie ma obsługi AHCI w biosie....

Pentium Dual Core E5200 (nawet taktowania obniżyłem do defaultowych!)

2x2GB DDR3 GoodRAM Play

ModeCom MC-400

trzy dyski, 640, 500, 250, napęd dvd, tuner leadteka, audigy1.

Pany, mądre głowy, uradzicie coś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi