bachaus4587 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Witam serdecznie. Mam mały problem z płytą główną ASUS"a M5A97PRO, po zaktualizowaniu Biosu do najnowszego komputer po włączeniu, za każdym razem próbuje uruchomić się z dysku zewnętrznego podłączonego pod port USB 3.0, a nie z dysku wewnątrz na którym znajduje się system operacyjny, a żeby było dziwniej to w biosie mam ustawioną kolejność boot-owania poprawnie, czyli pierwszy jest dysk wewnątrz komputera, drugi napęd DVD a trzeci wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich1814 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Może odłącz sobie dysk na USB 3.0 i dopiero wtedy uruchom komputer. Mam tą samą płytę i działa normalnie ewentualnie wyłącz sobie bootowanie z USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bachaus4587 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Tyle zdążyłem już odkryć, że jak mam dysk podpięty pod usb 3.0 to mi chce z niego komputer startować, a po odłączeniu dysku z portu usb 3.0 komputer uruchamia się normalnie, a nie chciał bym ciągle podłączać i odłączać dysku bo z niego często korzystam. Jak wyłączyć bootowanie z usb? Która opcja w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...