Młodzian Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, nie dawno zaczelem intersowac sie komputerami, i chcialbym wiedziec podstawowa rzecz jaka karte zakupic by procek jej nie ograniczal, chodzi tutaj o rdzenie czy o taktowanie procka lub cos innego. Mam tu takie cos: Każdy CPU 4 rdzeniowy da sobie radę z kartami do HD6850/GTX460 włącznie. Każdy 2 rdzeniowy z kartami pokroju GTS450/HD6750, Taki core i5 czy i7 pociągnie już każdą kartę na max'a. Co do buldożerów AMD to nie ochodzi mnie to bo dla mnie to ... nie procki do grania. Myle sie? Powiedzcie mi jak wy to dostrzegacie zeby cpu i gpu zgralo sie 100%.Dajcie rady laikowi :wink: Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Młodzian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Wystarczy przeanalizować tabelki/wykresy/testy kart graficznych gdzie często są testowane na różnych CPU. np z tego wykresu wynika, że AII hamuje gtx'a a Intele i PII dają sobie radę http://static.techsp.../bench/CPU2.png Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Młodzian Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) A to taki bajer wielkie dzieki za przyklad, a znasz moze dobra stronke co testuja gpu na prockach, i wyniki oczywiscie. Zamierzam zakupic sobie nowa gpu i dlatgo pytam, ale na przyszlosc tez sie przyda. Jest duzo testow ale np testuja na dobrych cpu i przewaznie na dwoch lub trzech a chcialbym znalezc taka co testuja na roznych prockach. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez Młodzian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Używanie google nie boli Gpu and cpu scaling gpu and cpu performance 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Powiedzcie mi jak wy to dostrzegacie zeby cpu i gpu zgralo sie 100% Jak dla mnie i3 pociągnie każdą kartę, i tak gry są pisane na starszy, dwurdzeniowy sprzęt, dzięki temu kupują je nie tylko posiadacze najnowszych komputerów. Oczywiście GTX680 i HD7970 to już przesada :P Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez humanoidal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Niekoniecznie, lub nie wszystkie. Nie wyobrażam sobie gry w BF3 na multiku na dwurdzeniowcu. Aczkolwiek nie przeczę, że na i3 z HT może to chodzić dość zadowalająco, jednak różnica między dwoma a czterema rdzeniami w tym tytule jest porażająca... Btw, na teksty typu "AMD procki nie do grania" patrzę z politowaniem dla ich autorów... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomekkalisz Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 (edytowane) ja mam bulldorzera od amd i nie narzekam, kazda najnowsza gra chodzi plynnie i na boxie w grach nie osiaga wiecj niz 60 st., wiec nie mow, ze te procki nie nadaja sie do gramnia..pozdrawiam fanboyow intela Edytowane 13 Kwietnia 2012 przez ziomekkalisz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Prawdę mówiąc celeron intela za 150zł też ciągnie każdą grę (BF3 na singlu też). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Dlatego zaznaczyłem, że w multiku. Single i multi to zupełnie inna para kaloszy jeśli chodzi o użycie procesora ;) A jeśli chodzi o niskie detale to BF3 nie ma dużych wymagań. Generalnie jeśli się ma sporo funduszy to 2500k będzie genialnym wyborem do gier, a jak się chce oszczędnie polecieć, to i z Ph II X4 będzie sie zadowolonym w stosunku do wydanej kasy, aczkolwiek karty z wysokiej półki nie rozwiną na nim skrzydeł. Myślę, że tyle w paru słowach. Po szczegóły należy się udać na: Wielki Test Procesorów 2012 - 46 układów CPU od AMD i Intela Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...