Skocz do zawartości
kanio

Prosze o pomoc nie wiem co sie dzieje

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem kiedy odpalam komuter nic sie nie dzieje to znaczy monitor sie nie wlancza a wszystko idzie slysze jak dysk twardy sie rusza. Podejzewam ze padla karta krafiki przekladalem ja do drugiego komputera gdzie juz siedziala karta grafiki ale na AGP bo ta jest na PCI i tez nic nie odpala. Poradzcie czy to moze byc wina tylko grafiki czy jeszcze czegos bo nie chce kupywac grafiki w flepo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posłuchaj i popatrz na diodę HDD czy wszystko idzie tak jak zwykle przy ładowaniu Windy - jeśli tak to bierz grafę, reszt powinna być w porządku. może też być tak że komp bez grafy nie ruszy-zacznie piszczeć i nie ruszy, wtedy musisz zaopatrzyc się w jakąś kartę (od qmpla) do sprawdzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie tak sie uwalil kabel od monitora ze nie startowal. Bylem pewny, ze poszla grafa bo na innej dzialalo. A po prostu ruch kabla podczas zmiany grafiki spowodowal takie przesuniecie przewodow ze monitor ruszyl. Jezli jestes pewny, ze system sie laduje a jedynie obrazu niema zmien kabel/pozycz monitor/zanies swojego komapa do kogos i wyklucz taka ewentualnosc. Ja juz mialem grafe spakowana do sklepu ale jeszcze raz sprawdzilem i...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kabel jest dobry na sto procent bo jest od mojego komputera i cały czas działa a na tym drugim kompie nie idzie. Sprawdze dzisiaj tego procka. A co by sie działo jak by płyta główna padła albo zasilacz(wiatrak się kręci)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...