Endymion Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Witam, potrzebna mi pomoc w rozdzieleniu neta. Otóż mam internet od lokalnego dostawcy, podłączony po kablu (chyba RJ-45 jeśli dobrze rozponałem)do karty sieciowej. Potrzebuję to teraz rozdzielić, tak aby jeden komputer był połączony kablem a reszta sprzętu, laptop, komórka działały na WiFi. Jestem zielony w te klocki dlatego proszę o radę. Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Kup router Wifi - jakiś Netgear czy TP-Link albo jeszcze inny . Sam mam Netgear WGR614 V9 który kosztował ~ 100 zł i działa świetnie - mam podłączone 2 kompy po Wifi i okazjonalnie komórka . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Reyden kolega nie wie ze potrzebuje router DSL ( w sklepie spytaja sie go czy DSL czy ADSL i zielenieje totalnie ;) ) Z swojej strony moge polecić do neta po kablu WR841N lub ND ( nd odkrecane antenki ).. i możliwość wgrania alternatywnego oprogramowania ale moj dostawał czkawki i wrociłem do oryginalnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...