zbigu23 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Poszukuję urządzenia wielofunkcyjnego w budżecie do ok. 2000zł. Nie mam zbyt dużego doświadczenia z tymi urządzeniami, więc waham się ciągle między wyborem w czerni wielofunkcyjnego lasera i zostawieniem dla koloru drukarki atramentowej (która jest zresztą mocno nieekonomiczna) a wyborem kolorowego urządzenia wielofunkcyjnego w atramencie. Bo kolorowy laser to raczej nie ten pułap cenowy? Zainteresowałem się wstępnie polecaną w jednym z tematów na forum KYOCERA FS-1035MFP/DP. Drukował będę głównie w czerni i raz na miesiąc może jakieś zdjęcia na papierze foto w kolorze. Co mnie interesuje: - tania eksploatacja oraz bezawaryjność - powyższe urządzenie wg producenta ma toner na 7200 stron i bęben na 100.000 stron - nie wiem czy to dużo czy mało - cisza w spoczynku - gdyż urządzenie będzie bezpośrednio w pobliżu komputera - pobór prądu nie ma znaczenia - ocr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2012 Taka kaska to aż nadto. Spokojnie dużo taniej możesz kupić Epsona L200 i on ma rekordowo tanie koszta eksploatacji. A przy okazji jak drukujesz te zdjęcia, to będą ładnie na tym wychodzić, bo na Epsonach zdjęcia na ogół się nie psują. No i na szybkość też nie powinieneś narzekać raczej, recenzje ma jak najbardziej pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...