Jabar83 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) 9 w nicku to rocznik 1999 tak ? Na PC dla niektórych może i nie. Ja tam coś znajdę na pewno. Nie wspominając o konsolach... Zgodzę się jedynie co do forum. Ale zawsze możesz sobie pójść na PClab do innych gimbusów bez względu na czy mają 14 czy 24 lata. I tacy się tam znajdą. Crysis od zawsze był traktowany jak benchmark. Tak samo jak niegdyś FarCry. Potem grę przejał inny producent i na własnym silniku zrobili sandbox'a. Crytek nigdy się nie wysilał by stworzyć coś bardziej złożonego jeśli chodzi o fabułę. Ale czy Crysis był słaby jeśli chodzi o grywalność ? Edytowane 17 Lutego 2013 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 C1 był fajnym sandboxem, C2 rozczarowaniem przed pierwszą łatką, C3 - zobaczymy. A co do rewolucji - w czym? Jakości? Może Metro, może Bioshock. A może ARMA III? OT (...) Widać, że forum umarło Jedyne co umarło to inteligencja. Wolę wiejące pustką forum niż poziom dna z którym nieodzownie związany jest nowy narybek. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 (edytowane) No cóż C1 było raczej bliżej do FPS z elementami Sandbox'a. Fakt były poboczne misję. Był otwarty świat, ale do czasu. W dalszej części gry prowadzono nas bardziej za rączkę. Co do C3 to jak wspomniałem jest to bardziej dopracowanie poprzedniej części i dopieszczenie grafiki. Jak na te czasy i możliwości dzisiejszych układów graficznych mógłbym stwierdzić że troszkę późno i tylko tyle ? Edytowane 17 Lutego 2013 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2013 Bardziej miałem na myśli otwartość na mody jeśli chodzi o piaskownicę :P C3 późno? Późno to będą PS4 i x720 żeby coś się ruszyło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Confucjader Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Ja też się właśnie trochę dziwiłem, że tak cicho, no ale ja raczej amator, wiec nie wtrząsam:) Ps. co do Crysis 3 to mam nadzieję że jak mi za 2 dni przyjdzie na chatę (tak pisali i wysyłce crysis3.nokaut.pl że dzień przed premierą), to na pc będzie tak samo dobrze sie grać jak xboxa. Bo ja ta tańsza opcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Jak zajrzycie do postu #13, to częściowo odkryjecie zagadkę, czemu tu tak cicho... 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2013 Naprawione Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 gra ktos juz? jak tam single player? moj preload juz lezy na hdd, tylko wroce z pracy i odpalam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 poltora levela i tutorial za mna, oprawa audio wizualna wow, drugi level i scena wyjscia na miasto powala, niestety oprawa powala takze moja karte graficzna, fps jest bardzo nierowny, w 1680x1050 i bez aa ze wszystkim na maks brakuje troche do komfortu w wiekszych lokacjach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Kucyk jak tyś to cudo odpalił? Zainstalowałem Hunter Edition i jest na szaro bo dostępne od 21. Advice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 kucyk, dziś nowe BETY wyszły - może coś pomogą http://www.guru3d.com/files_details/amd_catalyst_13_2_download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 (edytowane) Kucyk jak tyś to cudo odpalił? Zainstalowałem Hunter Edition i jest na szaro bo dostępne od 21. Advice? VPN US ogolnie mam wykupionego SuperVPN ale wiele serwisow oferuje darmowe triale, np ten https://billing.cact...free-vpn-trial/ w ramach testu zamowilem triala i mam juz dane, mozesz sprobowac Active for 24h from: 19.02.2013 Username: wiemfmbd Password: 5upsvmpm VPN Servers/Proxy Information Server IP address SSTP Hostname Proxy US-Wilmington: 108.59.9.18 us1.cactussstp.com No US-Miami: 173.234.241.98 - Yes Nie potrzebujesz rzadnego dodatkowego softu, po prostu skonfiguruj nowe polaczenie VPN w windows i sie polacz przed odpaleniem Origin. Tu jest jeszcze jeden trial ale nie wiem jaka lokacja serwera Host IP : 173.198.247.35 Username : trial30297 Password : 553849 kucyk, dziś nowe BETY wyszły - może coś pomogą http://www.guru3d.co...2_download.html dzieki zaraz wyprobuje Edytowane 19 Lutego 2013 przez kucyk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melampus Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Dzięki Kucyk. Masz dużego plusa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 Crysis 3 Benchmark-Test: 24 Grafikkarten von Medium bis Very High geprüft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Czyli mogę śmiało brać 7970. Powrót do AMD po wielu latach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Czyli mogę śmiało brać 7970. Powrót do AMD po wielu latach. O ile jakiś ciekawy ficzer w catalistach nie popchnie Cię do popełnienia Harakiri. Zastanawiam się czy C3 będzie tak samo posysać vMem i obciążenie GPU niezależnie od miejsca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Test 35 kart w Crysis 3 http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/crysis-3-test-gpu.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 (edytowane) Czyli mogę śmiało brać 7970. Powrót do AMD po wielu latach. Tego bencha można imho traktować jedynie podglądowo, żeby zobaczyć jak kształtuje się wydajność różnych kart względem siebie. Raczej żadna z powyższych nie pociągnie płynnej gry na very high. Minimum 30 fps przy prostym przejściu, bez żadnej akcji wiele tłumaczy... Edytowane 20 Lutego 2013 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Ktoś może powiedzieć czy w C3 uporali się z 24fps lock przy FHD i Vsync on? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Test 35 kart w Crysis 3 http://gamegpu.ru/ac...3-test-gpu.html Rozdzielczości dobrali idealne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Crysis 3 im CPU-Test Edytowane 21 Lutego 2013 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 U was też gra instaluje się prawie półtorej godziny ?, prędkość odczytu z DVD to ledwo 2MB/s :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quo Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Crysis 3 im CPU-Test wow no to crytek zrobił użytkownikom procków AMD niezły prezent przystosowywując grę pod 8 jajek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Pograłem wczoraj chwilę i... muszę zainwestować w nowy sprzęt. U was też gra instaluje się prawie półtorej godziny ?, prędkość odczytu z DVD to ledwo 2MB/s :/ Przy takiej to ja pobierałem z Origin [[[[; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Też się zastanawiałem czy nie lepiej było puścić przez neta, gdzie miałbym 2,5x szybsze pobieranie :) Mam tez kolejny problem (sprzęt w podpisie, najnowsze stery): Po włączeniu synchronizacji pionowej, szybkość gry przy skomplikowanych scenach spada do 30 klatek mimo małego obciążenia grafiki. Gdy skieruje kamerę na podłoże to mam stałe 60, czyli ok, ale jak przed siebie to 30, po wyłączeniu mam odpowiednio ~90fps i 45-55fps a obciążenie grafiki sięga 99%, ale nie potrzebne mi 90 klatek, dlatego chciałem użyć synchronizacji, jednak jest tutaj błąd (w sterownikach też kombinowałem.). Nie mogę sobie z tym poradzić, może ktoś rozwiązał jakimś programem lub ustawieniami w plikach ten problem. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 .PaVLo., spotkałem się z czymś takim w NFS Most Wanted - nie wiem czy to nie jakiś błąd w sterownikach. Sprawdzałeś synchronizację adaptacyjną w sterownikach ? W grze wyłącz a włącz adaptacyjną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 Po włączeniu synchronizacji pionowej, szybkość gry przy skomplikowanych scenach spada do 30 klatek mimo małego obciążenia grafiki. Gdy skieruje kamerę na podłoże to mam stałe 60, czyli ok, ale jak przed siebie to 30, po wyłączeniu mam odpowiednio ~90fps i 45-55fps a obciążenie grafiki sięga 99%, Z tego wynika ze patzrac przed siebie bez vsync masz 45-55 przy 99% obciazeniu, tak? wiec nie ma zadnego bledu, Jesli nie starcza na vsync 60 to obcinany jest do polowy czyli 30 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2013 (edytowane) Jak macie z lokalizacją? W Crysis 2 mogłem sobie ustawić angielski w pliku konfiguracyjnym. W trójce nie mam angielskiego. Edytowane 21 Lutego 2013 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Też się zastanawiałem czy nie lepiej było puścić przez neta, gdzie miałbym 2,5x szybsze pobieranie Mam tez kolejny problem (sprzęt w podpisie, najnowsze stery): Po włączeniu synchronizacji pionowej, szybkość gry przy skomplikowanych scenach spada do 30 klatek mimo małego obciążenia grafiki. Gdy skieruje kamerę na podłoże to mam stałe 60, czyli ok, ale jak przed siebie to 30, po wyłączeniu mam odpowiednio ~90fps i 45-55fps a obciążenie grafiki sięga 99%, ale nie potrzebne mi 90 klatek, dlatego chciałem użyć synchronizacji, jednak jest tutaj błąd (w sterownikach też kombinowałem.). Nie mogę sobie z tym poradzić, może ktoś rozwiązał jakimś programem lub ustawieniami w plikach ten problem. Na początek włącz Alt+enter i gra powinna przełączyć się do okna po czym znów włącz Alt+enter i gra wróci do pełnego ekranu. Móże to dziwne, ale u mnie to pomaga w Crysis 2. Jak nie to spróbuj wyłączyć V-sync w grze i ustaw na sztywno w sterownikach. Do tego możesz włączyć potrójne buforowanie. Jak to nie pomoże to jeszcze spróbuj włączyć D3D Overdriver najnowszą wersję. W tedy nawet jak FPS spadnie do 40 to będzie Vsync. Obraz nie będzie się rozjeżdzał, a FPS nie będzie ucinany do 30. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Może ktoś sprawdzić czy nadal występuje 24p bug (jak w C1 i C2)? Nie zamierzam się za to brać, jeśli znowu przełączając obraz na TV będę walczył z tym ustrojstwem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...