Asdzronk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam. Mam problem z połączeniem wifi laptopa z komputerem. Od kilku dni nie mogę połączyć się laptopem z routerem. Wcześniej wszystko było ok. -Na kablu działa. -Inne laptopy łączą się z routerem. -Po dołączeniu karty sieciowej na USB laptop łączy się z siecią. -Laptop łączy się z inną siecią (więc wykluczam awarię karty sieciowej) -Przeinstalowałem sterowniki do karty sieciowej. -Router na hasło / brak filtracji MAC -DHCP włączone : tak [info z CMD -> ipconfig /all] -Wybór i config sieci przez windowsa. W ustawieniach karty sieciowej wszystko ustawione na "automatycznie". Wie ktoś jak mi pomóc? Jakieś sugestie? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Czy laptop pobiera adres IP z routera? Jeżeli nie, spróbuj ustawić na sztywno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asdzronk Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 IP i DNS wpisać w karcie sieciowej laptopa takie jak mam w karcie sieciowej na USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Tak. Potem odepnij kartyę USB i zobacz czy bangla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asdzronk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 problem rozwiązany! dzięki za pomoc. zrobiłem jak mówiłeś, ale to nie dało rezultatu. rozwiązaniem było zainstalowanie najnowszego sterownika do karty... trochę dziwne, że na starszej wersji działały wszystkie sieci - oprócz tej jednej. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...