faro666 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam Ponad 6 miesięcy temu zakupiłem elektronicznego fajka firmy Mild. Przed zakupem zdawałem sobie sprawę że ogólnie e-fajki są bardzo awaryjne i trzeba się nastawić na ciągłe wymiany. Gwarancja na mój model wynosi 6 miesięcy. W sumie wymieniałem go 5 razy, ostatni raz jakieś 2 tygodnie temu. I po 2 tygodniach padł akurat chwile po zakończeniu "pierwotnej" gwarancji. I teraz nasuwa się pytanie czy gwarancja przypadkiem się nie odnawia za każdym razem jak przysyłają mi wymieniony sprzęt, czy liczy się może cały czas od daty zakupu pierwszego egzemplarza. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Gwarancja naliczana jest od daty widniejącej na paragonie bądź innym dokumencie potwierdzającym zakup, lub na podstawie daty wpisanej w karcie gwarancyjnej. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
faro666 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 (edytowane) dzięki za odpowiedź Edytowane 16 Kwietnia 2012 przez faro666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jeżeli nie kupiłeś go na firmę to oddaj na niezgodność towaru z umową. Na każdy towar masz w takim wypadku 2 lata "gwarancji". => Federacja Konsumentów - poznaj swoje prawa 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...