zip_matiz Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 PYTANIE do kogoś doświadczonego : Jaką płyte główną kupić musi być to SOCKET A, myśle zeby dołożyc do tego jakiegoś athlona 1700+ (słyszałem że na nforce2 można ją nieźle podkręcić) Z GÓRY THX za pomoc w doborze sprzetu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Soltek FRN2-L na nForce2 Ultra400 ,cena ok 390zl,mostek C1 (oficjalne wsparcie fsb200),a chodzi tak jak w podpisie :) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=343...=asc&highlight= http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=306...=asc&highlight= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 FIC AU13 350zł http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=32743 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Płyta gł. EPoX 8RDA - 370zł Płyta gł. Soltek 75-FRN2-L - 376zł Która :?: Wybór należy do Ciebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaKaR Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 to co mówią poprzednicy a tak na przyszłośc to istnieje opcja szukaj ale jesteś nowy witaj na forum pozdro MaKaR Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YrC Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 FIC AU13 Ultra ma soundstorma i kosztuje 350 zeta www.esc.pl te wyzej wymienione maja zwykle mostki poludniowe MCP czyli sa bez SS i sa drozsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 RDA bym w ogole nie brał pod uwage. Soltek juz lepszy jednak Au13 najlepszy SS reszta prawie jak w RDA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 RDA bym w ogole nie brał pod uwage. Soltek juz lepszy jednak Au13 najlepszy SS reszta prawie jak w RDA+ Nie ma tylko Firewire z tego co pamiętam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
??????? Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 za ta cene polecam FICa ma ss czego innym plyta brakuje (oczywiscie w tej granicy cenowej) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 FIC trzeba brac puki tanie,bo jak firma znowu zdobedzie u nas renome to ceny skocza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Dokladnie tylko i wylacznie FIC, a co do ceny to w esc od jutra jest juz za 365zl. Dzisiaj kupowalem druga dla kumpla, zmienili zapiecie procesora na metalowe, i zajebiste poprostu dzisiaj sie tym bawilem przez 20minut zapiecie na agp takicos : wkladasz karte i przesowasz w lewo takie ruchome cos wokol socketa :D zajebiscie sie przesowa naprawde :) CHcialem se wymienic zeby sie pobawic ale juz nie chce mi sie od nowa smarowac mostkow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 LUDZIE jaki Fic !!! pokazcie mi fsb 240 na AU13.Soltek FRN2-L i wszystko jasne 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Druss Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 To pokaz mi ludzi ktorzy kupujac plyte ustawiaja fsb 240 asynchro, co daje procowi znikome przyspiszenie, i te osoby ktore kupuja te plyty jeszcze powiedz mi ze bedzie stac na pamieci ktore synchro wycisna te 240. Do tego soltek nie ma SS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 To pokaz mi ludzi ktorzy kupujac plyte ustawiaja fsb 240 asynchro, co daje procowi znikome przyspiszenie, i te osoby ktore kupuja te plyty jeszcze powiedz mi ze bedzie stac na pamieci ktore synchro wycisna te 240. Do tego soltek nie ma SS. co do pamieci to np.GeIL 466 ,a jesli tylko jest kasa to synchronicznie tez bedzie smigalo.Chodzi o to ze jest to o wiele lepsza plyta biorac pod uwage np. krecenie przez FSB niz ten FIC.AU13 nawet asynchro nie poleci na fsb240 a co dopiero na synchro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ten fic kosztuje 365 zeta i ma wszystko opróczx fire wire. soltek może i kręci się lepiej ale nie ma super dźwięku sound storm. fic się bardziej opłaca. a mało kto kręci FSB na 240 bo pamięci są bardzo drogie. ale jak chcesz na prawdę dobrąpłytę kupić to poczekaj chwilkę, już się pojawiają płyty na VIA KT600 które są wyraźnie wydajniejsze i nie wymagają 2 kości ramu żeby szybko chodzić a i tak mają wyższą wydajność pammięci. warto poczekać, FSB 250 pewnie da się osiągać. cena może będzie poniżej 400zł (MSI nie są drogie np). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 po co komu fsb240 w sprzecie ekonomicznym jak ktos ma forse na takie pamieci co ida 250MHz synchro (bo asynchro bezsensu) to i tak kupuje Abita i olewa Solteka (brak mu nawet odpowiedniej regulacji napiecia) Soltek jest dobry ,ale trzeba wykorzystac fakt ze FIC chce sie wypromowac i oferuje takie ceny na swoje produkty ,bo jak by nie patrzec to plyta AU13 bynajmniej nie jest gorsza od Solteka,a lepiej wyposazona zreszta na FICu wiecej wycisnie sie z procesora bo ma regulacje napiecia do 2.2v i mnozniki >12.5x wchodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 na Solteku tez wchodza mnozniki powyzej 12.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ale zasilanie ma do 1.85v tymi mnoznikami chcialem zaznaczyc ze pomimo nizszej fsb i tak proca mozna ustawic wyzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ale zasilanie ma do 1.85v tymi mnoznikami chcialem zaznaczyc ze pomimo nizszej fsb i tak proca mozna ustawic wyzej no to prawda,ze jedyny minus tego Solteka to wlasnie Vcore max 1.85V.......jak ktos natknie sie na jakis schemacik vmoda to prosze o stosowne info :D panowie nie ma co sie "grysc" o to ktora MoBo lepsiejsza.PEACE 4 ALL :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 NO dokłądnie nie ma co robić wojny. Trzeba sie cieszyc ze mamy taki duzy wybor plyt. Jak ktos bedzie chcial duze fsb to kupi Solteka jesli bedzie chcial dodatkowe bajeerki SS itp to wezmie FIC'a. I sprzeczanie sie ktora lepsza a ktora gorsza jest IMHO dziecinne wiec PEACE :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 NO dokłądnie nie ma co robić wojny. Trzeba sie cieszyc ze mamy taki duzy wybor plyt. Jak ktos bedzie chcial duze fsb to kupi Solteka jesli bedzie chcial dodatkowe bajeerki SS itp to wezmie FIC'a. I sprzeczanie sie ktora lepsza a ktora gorsza jest IMHO dziecinne wiec PEACE :!: nic dodac ,nic ujac :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_matiz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 Dzieki za info and dobrze mówicie - PEACE 4 ALL !!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 FIC i tak jest lepszy od SOLTEKA!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 hmm a skad teoria ze ten FiC sie gorzej kręci ? też ma v-cor do 1.85 mostek C1 wiec nie wiem.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 FIC i tak jest lepszy od SOLTEKA!!!!!!!!! a Ty znowu swoje.............. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 FIC i tak jest lepszy od SOLTEKA!!!!!!!!! a miales tego solteka?? a nawet gdyby to moglbys uzasadnic swoja wypowiedz. Wracajac do tematu Soltek lub 8rda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZTANGIEL Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 8) JESTEM NOWY NA FORUM ALE OBSERWUJĘ I TE KŁÓTNIE SĄ BEZ SENSU.MAM SOLTEKA I NIE ZAWODZI.FAKTEM JEST ZE VCORE 1.85V TO NIE NAJWIĘCEJ ALE NIE JEST TO MAŁO.KUPUJĄCY DOKONUJE SAM WYBORU.POZDRO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zip_matiz Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 8) JESTEM NOWY NA FORUM ALE OBSERWUJĘ I TE KŁÓTNIE SĄ BEZ SENSU.MAM SOLTEKA I NIE ZAWODZI.FAKTEM JEST ZE VCORE 1.85V TO NIE NAJWIĘCEJ ALE NIE JEST TO MAŁO.KUPUJĄCY DOKONUJE SAM WYBORU.POZDRO.Pewnie masz racje ale zobaczymy jak to sie dalej potoczy i która płyta w końcu wygra. PS tez jestem nowy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 wlasciwie to nie wiem czemu watek rozrosl sie do wojny przeciez bardzo duzo zalezy od dostepnosci plyty w danym sklepie proponuje taki uklad: FIC Soltek Epox zaleznie ktora sie da dostac to brac w takiej kolejnosci,FIC jest trudno dostepna,Soltek juz szerzej reprezentowany jest ,Epox podobnie jak Soltek ,ale moze byc sklep w ktorym bedzie tylko jeden z tych produktow i jezeli w tym sklepie wlasnie ktos bedzie chcial kupic (z sobie znanych powodow) to na cos musi sie zdecydowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 8) JESTEM NOWY NA FORUM ALE OBSERWUJĘ I TE KŁÓTNIE SĄ BEZ SENSU.MAM SOLTEKA I NIE ZAWODZI.FAKTEM JEST ZE VCORE 1.85V TO NIE NAJWIĘCEJ ALE NIE JEST TO MAŁO.KUPUJĄCY DOKONUJE SAM WYBORU.POZDRO. ano widzisz tez tego nie rozumiem w/g mnie plyty na nf2 maja naprawde bardzo wyrownany poziom i jesli juz to najczesciej roznia sie cena i mozliwosciami o/c jesli chodzi o wydajnosc to jest ona niemal identyczna dla wszystkich mobos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...