Skocz do zawartości
zip_matiz

Potrzebuje płyte główną do 400 zeta

Rekomendowane odpowiedzi

PYTANIE do kogoś doświadczonego :

Jaką płyte główną kupić musi być to SOCKET A, myśle zeby dołożyc do tego jakiegoś athlona 1700+ (słyszałem że na nforce2 można ją nieźle podkręcić)

Z GÓRY THX za pomoc w doborze sprzetu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie tylko i wylacznie FIC, a co do ceny to w esc od jutra jest juz za 365zl. Dzisiaj kupowalem druga dla kumpla, zmienili zapiecie procesora na metalowe, i zajebiste poprostu dzisiaj sie tym bawilem przez 20minut zapiecie na agp takicos : wkladasz karte i przesowasz w lewo takie ruchome cos wokol socketa :D zajebiscie sie przesowa naprawde :) CHcialem se wymienic zeby sie pobawic ale juz nie chce mi sie od nowa smarowac mostkow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pokaz mi ludzi ktorzy kupujac plyte ustawiaja fsb 240 asynchro, co daje procowi znikome przyspiszenie, i te osoby ktore kupuja te plyty jeszcze powiedz mi ze bedzie stac na pamieci ktore synchro wycisna te 240. Do tego soltek nie ma SS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pokaz mi ludzi ktorzy kupujac plyte ustawiaja fsb 240 asynchro, co daje procowi znikome przyspiszenie, i te osoby ktore kupuja te plyty jeszcze powiedz mi ze bedzie stac na pamieci ktore synchro wycisna te 240. Do tego soltek nie ma SS.

co do pamieci to np.GeIL 466 ,a jesli tylko jest kasa to synchronicznie tez bedzie smigalo.Chodzi o to ze jest to o wiele lepsza plyta biorac pod uwage np. krecenie przez FSB niz ten FIC.AU13 nawet asynchro nie poleci na fsb240 a co dopiero na synchro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten fic kosztuje 365 zeta i ma wszystko opróczx fire wire. soltek może i kręci się lepiej ale nie ma super dźwięku sound storm. fic się bardziej opłaca. a mało kto kręci FSB na 240 bo pamięci są bardzo drogie.

ale jak chcesz na prawdę dobrąpłytę kupić to poczekaj chwilkę, już się pojawiają płyty na VIA KT600 które są wyraźnie wydajniejsze i nie wymagają 2 kości ramu żeby szybko chodzić a i tak mają wyższą wydajność pammięci. warto poczekać, FSB 250 pewnie da się osiągać. cena może będzie poniżej 400zł (MSI nie są drogie np).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co komu fsb240 w sprzecie ekonomicznym

jak ktos ma forse na takie pamieci co ida 250MHz synchro (bo asynchro bezsensu) to i tak kupuje Abita i olewa Solteka (brak mu nawet odpowiedniej regulacji napiecia)

Soltek jest dobry ,ale trzeba wykorzystac fakt ze FIC chce sie wypromowac i oferuje takie ceny na swoje produkty ,bo jak by nie patrzec to plyta AU13 bynajmniej nie jest gorsza od Solteka,a lepiej wyposazona

zreszta na FICu wiecej wycisnie sie z procesora bo ma regulacje napiecia do 2.2v i mnozniki >12.5x wchodza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zasilanie ma do 1.85v

tymi mnoznikami chcialem zaznaczyc ze pomimo nizszej fsb i tak proca mozna ustawic wyzej

no to prawda,ze jedyny minus tego Solteka to wlasnie Vcore max 1.85V.......jak ktos natknie sie na jakis schemacik vmoda to prosze o stosowne info :D

panowie nie ma co sie "grysc" o to ktora MoBo lepsiejsza.PEACE 4 ALL :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO dokłądnie nie ma co robić wojny. Trzeba sie cieszyc ze mamy taki duzy wybor plyt. Jak ktos bedzie chcial duze fsb to kupi Solteka jesli bedzie chcial dodatkowe bajeerki SS itp to wezmie FIC'a. I sprzeczanie sie ktora lepsza a ktora gorsza jest IMHO dziecinne wiec PEACE :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO dokłądnie nie ma co robić wojny. Trzeba sie cieszyc ze mamy taki duzy wybor plyt. Jak ktos bedzie chcial duze fsb to kupi Solteka jesli bedzie chcial dodatkowe bajeerki SS itp to wezmie FIC'a. I sprzeczanie sie ktora lepsza a ktora gorsza jest IMHO dziecinne wiec PEACE :!:

nic dodac ,nic ujac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8)  JESTEM NOWY NA FORUM ALE OBSERWUJĘ I TE KŁÓTNIE SĄ BEZ SENSU.MAM SOLTEKA I NIE ZAWODZI.FAKTEM JEST ZE VCORE 1.85V TO NIE NAJWIĘCEJ ALE NIE JEST TO MAŁO.KUPUJĄCY DOKONUJE SAM WYBORU.POZDRO.

Pewnie masz racje ale zobaczymy jak to sie dalej potoczy i która płyta w końcu wygra.

PS tez jestem nowy :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasciwie to nie wiem czemu watek rozrosl sie do wojny

przeciez bardzo duzo zalezy od dostepnosci plyty w danym sklepie

proponuje taki uklad:

FIC

Soltek

Epox

zaleznie ktora sie da dostac to brac w takiej kolejnosci,FIC jest trudno dostepna,Soltek juz szerzej reprezentowany jest ,Epox podobnie jak Soltek ,ale moze byc sklep w ktorym bedzie tylko jeden z tych produktow i jezeli w tym sklepie wlasnie ktos bedzie chcial kupic (z sobie znanych powodow) to na cos musi sie zdecydowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8)  JESTEM NOWY NA FORUM ALE OBSERWUJĘ I TE KŁÓTNIE SĄ BEZ SENSU.MAM SOLTEKA I NIE ZAWODZI.FAKTEM JEST ZE VCORE 1.85V TO NIE NAJWIĘCEJ ALE NIE JEST TO MAŁO.KUPUJĄCY DOKONUJE SAM WYBORU.POZDRO.

ano widzisz tez tego nie rozumiem w/g mnie plyty na nf2 maja naprawde bardzo wyrownany poziom i jesli juz to najczesciej roznia sie cena i mozliwosciami o/c jesli chodzi o wydajnosc to jest ona niemal identyczna dla wszystkich mobos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...